open-navfaktor-logo
search
Na istoj lokaciji
MUP KS zvanično o paljevini i pucnjavi u naselju Vraca
Sarajevska policija radi na rasvjetljavanju paljevine i pucnjave koje su se u noći sa ponedjeljka na utorak dogodile u ulici Derviša Numića u sarajevskom naselju Vraca. 
14.04.2020. u 14:58
get url
text

Informaciju MUP-a KS prenosimo u cijelosti i bez uredničkih intervencija:

- Treća policijska uprava je dana 14.04.2020.godine u 00.45 sati obaviještena da je od strane NN lica ili više njih došlo do paljevine vozila marke "BMW" registarskih oznaka E71J360,koje se nalazilo parkirano u ulici Derviša Numića do broja 60, općina Novo Sarajevo, te da su se NN lice ili više njih udaljila sa mjesta događaja.

VEZANI TEKST - Saznajemo: Osuđenom vođi razbojničke grupe na Vracama planuo automobil, uslijedila pucnjava

Požar su lokalizovali pripadnici PVB KS u 01.30 sati, te je u jutarnjim satima izvršen uviđaj kojeg su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a KS po ovlaštenju dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Vlasnik vozila je lice A.S.,a isto koristi S. A. iz Sarajeva .

Oko 01.05 sati obavještena je Treća PU da je došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane NN lica ili više njih u ulici Derviša Numića do broja 60, Općina Novo Sarajevo, te da je tom prilikom nastala šteta na dva putnička vozila parkirana u navedenoj ulici do broja 7 i 9, i to: Golf, reg.broj E07A890 vlasništvo S. M. iz Sarajeva i VW Cady reg. broj M35O434 vlasništvo pravnog lica iz Sarajeva, a koje koristi N. D.

Po izvršenju krivičnog djela NN lica ili više njih su se udaljila sa mjesta događaja.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo po čijem ovlaštenju su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izvršili uviđaj.

Nastavlja se dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenih krivičnih djela, kao i utvrđivanju okolnosti koje ukazuju na povezanost istih, obzirom na lokalitet, odnosno, mjesto izvršenja - navodi se u zvaničnoj informaciji Uprave policije MUP-a KS dostavljene Faktoru. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.