open-navfaktor-logo
search
Zabrana kretanja
MUP KS uputio saopćenje povodom najavljene mise u katedrali Srca Isusova
Povodom najavljene mise za žrtve Bleiburga, koja će se održati u subotu u 12.15 sati u katedrali Srca Isusova u centru Sarajeva, saopćenjem za javnost obratili su se iz sarajevske policije.
14.05.2020. u 12:54
get url
text

Kako se navodi u saopćenju MUP-a KS, u cilju održavanja stanja sigurnosti na ovom lokalitetu, kao i sigurnog održavanja vjerskog obreda, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pristupila je planskim aktivnostima, te će u skladu sa rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, u subotu, 16. maja, od 9 sati do završetka vjerskog obreda, biti obustavljen saobraćaj za pješake i motorna vozila.

- Molimo vas da poštujete instrukcije policijskih službenika na terenu, imate strpljenja i suzdržite se od kretanja u određenom vremenskom periodu na navedenom lokalitetu, odnosno na drugim mjestima o kojima vas eventualno obavijesti policijski službenik. Također, molimo vas da ne parkirate i ostavljate vozila u spomenutom vremenskom periodu, u ulicama i mjestima koja gravitiraju ovom vjerskom objektu - navodi se u saopćenju.

Policija će u suprotnom vozila uklanjati specijalnim vozilom "pauk", a iz MUP-a KS napominju i da će policajci na terenu omogućiti i asistirati u provođenju neophodnih hitnih intervencija.

- Koristimo priliku da vam se zahvalimo na saradnji, strpljenju i razumijevanju koje ste i do sada bezbroj puta pokazali u ovakvim i sličnim situacijama - poručili su iz MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.