open-navfaktor-logo
search
Zvanična informacija
MUP KS se oglasio o ubistvu i samoubistvu u hotelu "Alem"
Tijela su, po naredbi tužioca, prevezena u prosekturu Bare, gdje će biti izvršena obdukcija
12.07.2019. u 16:11
get url
text

Sarajevska policija saopćila je danas zvaničnu informaciju o pronalasku dva tijela u hotelu Alem u naselju Vraca.

U policijskom saopćenju navodi se da je policija o slučaju obaviještena u 10.40 sati, te da su policajci koji su izašli na mjesto događaja pronašli tijela muškarca i žene sa vidnim povredama nanesenim vatrenim oružjem.

- Na mjestu događaja dežurni ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo je konstatovao smrt dvije osobe, nastale najvjerovatnije dejstvom vatrenim oružjem. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajnim radnjama, koje su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz angažovanje sudskog vještaka medicinske struke - naveli su iz policije.

U saopćenju se dodaje da je uviđajem konstatovano da se radi o ubistvu i samoubistvu upotrebom vatrenog oružja, te da će okolnosti događaja biti utvrđene naknadnim vještačenjima naloženim od postupajućeg tužioca.

- Beživotna tijela su, po naredbi tužioca, prevezena u prosekturu Bare, gdje će biti izvršena obdukcija. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju opisanog događaja - navodi se u policijskom saopćenju.

Identitet stradalih nije saopćen, a kako smo već objavili radi se o uposlenici hotela i muškarcu sa kojim je bila u vezi, a koji živi i radi u  Sjedinjenim američkim državama.

Prema kazivanju poznanika stradalog para, motiv za ovaj strašni zločin je najvjerovatnije ljubomora, a iz istrage nam je potvrđeno da je ubistvo i samoubistvo muškarac počinio korištenjem puške.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.