open-navfaktor-logo
search
Na četiri lokacije
MUP KS: Novih 12 kamera će pokrivati Novo Sarajevo
Ukupna vrijednost do sada instalirane opreme za videonadzor iznosi 220.000 KM
24.06.2019. u 19:17
get url
text

U centru za videonadzor javnih površina koji djeluje u okviru operativnog centra sarajevske Treće policijske uprave, danas je svečano pušteno u rad novih 12 nadzornih kamera, instaliranih na četiri lokacije na području općine Novo Sarajevo.

Kako je saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, instaliranje spomenute opreme predstavlja IV i V fazu realizacije projekta videonadzora javnih površina i finansirano je iz sredstava Općine, predviđenih općinskim budžetom za 2018. godinu.

- Ukupna vrijednost do sada instalirane opreme za videonadzor iznosi 220.000 KM, dok vrijednost opreme instalirane u IV i V fazi iznosi 100.000 KM. Projekat videonadzora javnih površina realizira se sa ciljem poboljšanja opće sigurnosti građana i objekata na području općine Novo Sarajevo, efikasniji sistem zaštite javnih površina, sprečavanje narušavanja javnog reda i mira, te poduzimanje preventivnih mjera i radi sa ciljem sprečavanja činjenja krivičnih djela, otkrivanju počinioca krivičnih djela i prekršaja, te efikasniju kontrolu saobraćaja u pokretu i mirovanju - navode iz MUP-a KS.

{$galerijaFotografija}

Današnjoj prezentaciji rada instalirane opreme prisustvovali su načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i komandir PS Novo Sarajevo Adil Mulić, sa saradnicima.

Koldžo je istakao da je i današnja donacija samo nastavak kontinuirane saradnje općine Novo Sarajevo i Uprave policije, odnosno Treće policijske uprave.

- Potpuno svjesni značaja bezbjednosnog aspekta u životu građana Općine, ali i cijelog Kantona, nadležni u Općini koriste svaku priliku da, u zavisnosti od trenutnih mogućnosti, kao i potreba Uprave policije, doprinesu što boljem materijalno-tehničkom opremanju jedinica i sastava Treće PU, tako da je donirana oprema samo pokazatelj namjere općinske administracije da se takva praksa nastavi i ubuduće - dodaje se u saopćenju.

Komandir PS Novo sarajevo Adil Mulić se zahvalio na uručenoj donaciji, posebno naglasivši činjenicu da je općina Novo Sarajevo jedan od primjera kako se lokalna zajednica, u skladu sa odredbama Zakona o lokalnoj samoupravi, treba ponašati kada je segment sigurnosti u pitanju. Izrazivši zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom istakao je značaj ovakvih aktivnosti u smislu jačanja operativne sposobnosti organizacionih jedinica Treće PU i Uprave policije MUP-a KS u cjelini.

Zajednički zaključak je da samo saradnja vlasti na svim nivoima može garantovati uspjeh u oblasti sigurnosti, kao jednom od najvažnijih segmenata života svih građana Kantona Sarajevo, naveli su iz MUP-a KS.

Kamere u Novom Sarajevu, Treća PU , 24.06.2019.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.