open-navfaktor-logo
search
Policija kažnjavala
MUP KS: 46 građana prekršilo policijski sat, 24 nije poštovalo mjere izolacije
Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su tokom protekla 24 sata izdali 46 prekršajnih naloga zbog kršenja zabrane kretanja između 20.00 i 05.00 sati.
08.04.2020. u 10:03
get url
text

Također, izdato je i 35 prekršajnih naloga zbog kršenja naredbe o obaveznoj socijalnoj fizičkoj distanci i obaveznom korištenju zaštitne maske ili drugog prigodnog predmeta za vrijeme kretanja na javnom prostoru - saopćeno je iz MUP-a KS.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u proteklih 24 sata  izvršili su kontrolu poštivanja mjera izolacije izrečenih od nadležnih inspekcijskih organa u 550 slučajeva, te tom prilikom 24 osobe nisu zatečene na datoj adresi o čemu su sačinjene službene zabilješke i dostavljene nadležnim inspekcijskim organima.

Jedna osoba, inicijala H. K. je, u saradnji sa ekipom Javne ustanove  Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, u utorak u 20.20 sati, smještena u objekat za prinudnu izolaciju na Bjelavama, s obzirom na to da u ranijem periodu, u više navrata nije zatečena na adresi, odnosno, nije poštovala izrečenu mjeru izolacije, saopćio je MUP Kantona Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.