open-navfaktor-logo
search
Oglasili se
MUP HNK o incidentu u Jablanici: Službenici FSBiH samovoljno napustili policijsku pratnju
MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona oglasio se poslije incidenta u Jablanici gdje je zapaljen automobil sudiji meča Velež - Borac.
22.09.2021. u 13:24
get url
text

Iz MUP-a tvrde da su službena lica Fudbalskog saveza samovoljno napustili policijsku pratnju.

- Dana 21.09.2021. godine na stadionu Rođeni u Vrapčićima odigrana je utakmica u sklopu Premijer lige BiH između FK Velež-Mostar i Borac Banja Luka. U 82. minuti utakmica je prekinuta na zahtjev delegata, zbog ulaska navijača FK Velež u teren. U kratkom roku policijski službenici PU Mostar su udaljili navijače sa travnjaka i tribina, bez upotrebe fizičke snage - saopćeno je.

VEZANI TEKST - Filmske scene u Jablanici: Presreli i zapalili automobil sudije Topalovića, traga se za počiniteljima
 

Sukladno planu osiguranja policijski službenici PU Mostar gostujuće fudbalere i službenike Fudbalskog saveza BiH, službenim policijskim vozilima dopratili su do Aleksin han, gdje ih preuzimaju policijski službenici PU Konjic.

- U mjestu Jablanica autobus sa gostujućim fudbalerima uz policijsku pratnju nastavlja kretanje u smjeru Prozor-Rama, dok službenici FSBiH samovoljno napuštaju kolonu i kreću u smjeru Sarajeva magistralnom cestom M-17, bez obavještavanja policijske pratnje - tvrde iz MUP-a HNK.

- Oko 23,45 sati ispred tunela Lendava putničko vozilo "golf pet" u kom su se nalazile 4 NN osobe izvršile su presretanje vozila u kom su se nalazili službenici Fudbalskog saveza BiH, te su bejzbol palicama napravili materijalnu štetu na vozilu i ubacili zapaljivo pirotehničko sredstvo u vozilo pri čemu je vozilo u potpunosti izgorilo - pojašnjavaju iz mostarske policije.

Nakon obavljenog uviđaja i drugih službenih radnja, policijski službenici PU Kojic izvršili su policijsku pratnju službenika FSBiH do prevoja Ivan sedlo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.