open-navfaktor-logo
search
Trener Slobode
Mulaomerović: Susret s ekipom iz Skoplja za nas je veoma bitan
U taboru Tuzlaka priželjkuju pobjedu, ali s dosta opreza, tim prije što su do sada već pretrpjeli dva domaća poraza, protiv Borca i Novog Pazara
18.12.2019. u 12:58
get url
text

Košarkaši OKK Slobode u 12. kolu ABA 2 lige sutra u Mejdanu igraju protiv ekipe MZT Skopje Aerodrom, uz čačanski Borac glavnog kandidata za naslov prvaka lige.

Uoči ovog duela Tuzlaci su se pojačali na poziciji centra angažovanjem 219 cm visokog Roberta Rikića (29), bivšeg igrača Širokog, podgoričke Budućnosti, Igokee, Zrinjskog i Splita.

U taboru Tuzlaka priželjkuju pobjedu, ali s dosta opreza, tim prije što su do sada već pretrpjeli dva domaća poraza, protiv Borca i Novog Pazara.

- U našem Mejdanu dočekujemo trenutno drugu najbolju ekipu ABA 2 lige. To je vrhunski uigrana ekipa. Trenutno imamo malih problema s ozljedama, ali se nadam da ćemo MZT Skopje Aerodrom dočekati optimalno spremni. Ovo nam je vrlo bitna utakmica pred domaćom publikom, pokušat ćemo doći do pobjede – izjavio je na konferenciji za novinare trener OKK Slobode Damir Mulaomerović.

Povratnik na klupu tuzlanskog tima dotakao se i nedjeljne utakmice protiv Kaknja, u prvenstvu BiH.

- Utakmica s Kaknjem je rezultatski i zbog stanja na tablici veoma bitna za nas. To je naš direktni rival za ulazak u Ligu 6. Moramo mobilizirati sve snage i poslije potrošnje, koju ćemo sigurno imati sutra s MZT-om, probat ćemo da odradimo taj meč na najbolji mogući način - zaključio je trener Slobode.

Ekipa iz Skoplja u ABA 2 ligi ima skor od osam pobjeda i tri poraza, dok je kod Tuzlaka obrnuto – tri pobjede i osam poraza.

Na pitanje može li OKK Sloboda na domaćem terenu do četvrte pobjede, uime igrača odgovorio je Sani Čampara.

- Očekuje nas teška utakmica protiv veoma kvalitetne ekipe. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe i pokušati ostvariti pobjedu pred domaćom publikom – poručio je Čampara.

Utakmica OKK Sloboda – MZT Skopje Aerodrom igra se u četvrtak u velikoj dvorani Mejdana od 19 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.