open-navfaktor-logo
search
Poslije derbija
Mulalićev šou s komentatorom: Šta znači riječ konfuzno? Ne mogu igračima dati srce i glavu
- Prvo poluvrijeme je pripalo Sarajevu, drugo u svim segmentima nama, konstatovao je Edis Mulalić, trener Željezničara nakon remija u vječitom derbiju odigranom na Koševu (1:1).
10.05.2022. u 22:31
get url
text

- Reci, kome je pripalo drugo poluvrijeme - kazao je komentatoru Arene Sport trener Želje.

- Nikome, osim jednog pogotka za Željezničar - odgovorio je komentator uz opasku da je drugih 45 minuta bilo konfuzno.

- Različita dva poluvremena s naše strane. Kad igraš derbi moraš biti više hrabriji, više odgovrnosti uzeti, mudriji biti. Mi ništa od toga nismo radili. Hvala Bogu mi imamo karakterne igrače, napravili smo izmjene kakve smo napravili, ne bih se složio da je drugo poluvrijeme konfuzno. Šta znači riječ konfuzno? - pitao je Mulalić.

- Dosta prekida, sjeckanja, lopta često van terena..., vadio se komentator.

- Nije to konfuzno. Konfuzno je nešto drugo. Drugim poluvremenom možemo biti zadovoljni, da je potrajalo još duže možda bi pobijedili. Ali, nije realno da mi dobijemo na račun prvog prvog poluvremena. Igrači koji su ušli dali su nam stabilnost. Pogodili smo s izmjenama - rekao je Mulalić.

- Agresivnost Sarajeva nije bila presudna u prvom poluvremenu. Imali smo ponovo pet-šest igrača ispod 21 godine. To je sve da oni stasaju. Na ovim utakmicama se postaje igrač. Mora hrabrije, jače, bolje. Izvukli smo ovu utakmicu, nekad je nećemo izvuć. Ne mogu svom igraču srce i glavu dati. Da to dam, dobili bi svaki derbi.

Komentator je kazao da se od Mulalića očekuje da prenese svoj mentalitet na igrače.

- Nisam prenio!? Momci se bore, drugo poluvrijeme momci su se bacali na glavu. Za nas je ovo dobar rezultat. Uzmite Sarajevo, ulazi pet igrača i svi bi bili standardni i najbolji u drugim klubovima. Mi u toj fazi niti smo klupski, niti igrački Koji kvalitet imaju oni, koji imi? Koji rezultat prave oni, koji mi? To je u par bodova. Nije to loše - kosntatovao je trener Želje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.