open-navfaktor-logo
search
Trener Plavih
Mulalić: Željo je u pelenama u odnosu na Velež, boli me što nismo dugo pobijedili u gostima
Željezničar na startu proljetnog dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine putuje u Mostar, gdje će odmjeriti snage s Veležom.
24.02.2022. u 14:56
get url
text

Trener Plavih Edis Mulalić tako će imati i zvanični debi u svom drugom mandatu na klupi Želje. U prvoj utakmici u Željezničaru ne mogu računati na Armina Hodžića i Adeshina Fataija, koji nisu riješili administrativne probleme, a u sastavu neće biti ni povrijeđenog Armina Ćerimagića. Semir Štilić još je nedovoljno spreman.

- Malo smo zakasnili sa izborom trenera, pa izborom protivnika jer su ljudi već dogovorili utakmice. I mene interesuje kako će izgledati. Tim je novi. Zarotirali smo i neka mjesta gdje mislimo da igrači više mogu dati na nekim drugim mjestima u timu. Sve se moralo gledati, od samog budžeta do dovođenja igrača. Vratili smo tri bivša igrača, ostali momci koji su došli uklopili su se u ono što nama treba - rekao je na konferenciji za medije Edis Mulalić i dodao:

- To su mlađi momci, cilj nam nije da se stvori neka percpecija da ćemo izaći i sve pobijediti. To ko misli, malo će teško ići. Ekipa treba da se uigra. Malo je porazno da Željo svakih šest mjeseci pravi tim i kreće u nešto novo. Cilj nam je da uz par starijih igrača probamo, nadamo se uz dobru igru, izbaciti nekoliko mlađih igrača. To nam je svima cilj u klubu. Neću reći da mi budemo razvojni tim, nego cijela liga da bude razvojna.

Mulalić je poručio da je ekipa Veleža na okupu dvije i po godine.

- U odnosu na njih mi smo u pelenama. Utakmica je 90 minuta, dugo Željo nije pobijedio u gostima. I to me iskreno boli. Mislim da je to samo stvar mentalne prirode. I u prijašnjim godinama se to dešavalo, igrači imaju percepciju gostovanja. Naš cilj je da igrače pripremimo mentalno i na sve nedaće za datog protivnika. To smo i pokušali. Kako ćemo se snaći u tome, vidjet ćemo. I oko mene je stvorena pogrešna percepcija, čovjek samo govori borit će se, borit će se, daj mu pušku pa da se bori. Evo da zadovoljim te neke koji to non stop govore, neću to govoriti. Ne treba mi puška, ali to se valjda negdje podrazumijeva da ćemo se boriti.

Vrlo teška utakmica. Obično prva 2-3 kola sve se ekipe traže. I oni su nas pratili sigurno na pripremama. Pripreme su jedno, prvenstvena utakmica je drugo. U pripremama nemaš pritisak, nema publike, izlaziš iz treninga, e kako ćemo se sada snaći, vidjet ćemo - zaključio je Mulalić.

Kapiten tima Aleksandar Kosorić smatra da je Velež kvalitetna ekipa, a žali što će se utakmica igrati bez publike.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.