open-navfaktor-logo
search
Reakcije trenera
Mulalić odbrusio komentatoru, Jakirović zadovoljan "na pola"
Zrinjski je treći put u ovoj sezoni, a drugi put na Grbavici, iz mečeva sa Željezničarom izašao kao pobjednik.
22.04.2022. u 20:16
get url
text

Mostarci koji su prije ovog kola matematički osigurali naslov prvaka Bosne i Hercegovine slavili su rezultatom 2:1.

- Zadovoljan sam na pola zato što mi možemo puno bolje igrati. Dobro smo ušli u utakmicu, poveli iz prve akcije. Imali još tri- četiri stopostone šanse gdje su skidali ispred linije. Možda sam malo više očekivao od igrača što su ušli. Mogli smo bolje razgirati neke situacije. Sve u svemu mislim da smo bili bolji za ovu pobjedu - rekao je kratko trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Jakirović je poslije govorio i na konferenciji za medije, a dotakao se i nastupa u Evropi:

- Razmišljamo gdje se možemo popraviti. Sve zavisi od izlaznih transfera. Imamo u planu ko bi koga mogao zamijeniti. Važno je koga ćemo izvući u Evropi. Nadam se da ćemo napraviti iskorak i pokušat ćemo dostojno predstaviti bh. fudbal. Nikad Zrinjski nije bio mlađi. Pokazalo se da zvučna imena ne znače uspjeh. Ja znam tačno šta sam tražio. Ne zanima me gdje je ko igrao, nego kakav je igrač.

Edis Mulalić, strateg Plavih rekao je njegov tim držao meč u neizvjesnosti do samog kraja.

Na konstataciju voditelja i komentatora Arene Sport da je Zrinjski u prvom poluvremenu napravio veliki broj prilika i imao mnogo prostora, pogotovo ispred šesnaesterca Mulalić je odgovorio:

- Kad poslije 90 sekundi primiš gol, poremete se neke stvari, a neke su bile solidne. U posjedu smo dozvolili Zrinjskom da ne istrpimo duel, pritiskali su nas na sredini i napravili tri-četiri izgledne prilike. Nije milion kao što ti kažeš. To su tri-četiri i to je sam trener rekao. Zasluženo su vodili prvo poluvrijeme. Drugi dio smo pokušali s izmjenama, ali odluči genijalnost igrača. Držali smo utakmicu u neizvjesnosti do samog kraja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.