open-navfaktor-logo
search
Poraz Želje
Mulalić o ljepotici u Posušju: Stabilizujemo se, pukne strana, umjesto da šutiramo, mi zalomimo
Željezničar i nakon utakmice na Mokrom docu ostaje bez gostujuće pobjede u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
03.04.2022. u 17:16
get url
text

Posušje je u fenomenalnoj utakmici i posebno dopadljivom drugom poluvremenu kada su viđeni svi golovi trijumfovalo rezultatom 3:2.

Edis Mulalić poslije utakmice kazao je da je njegov tim bio u kontra ritmu.

- Čudno. Sve nešto u kontra ritmu. Taman se stabilizujemo, pukne nam jedna strana. Onda pokušaš s izmjenama, to se stabilizuje. Drugo poluvrijeme smo bili daleko od gola, onda pokušaš s brzim igračem da uspije. Sve nekako u kontra ritmu. Uspijemo se vratiti prvi napad poslije drugog, odmah primimo treći gol, gdje stojimo široko i daleko - rekao je terener Želje za Arenu Sport pa nastavio:

- Treba više koncentracije, više vjere u rezultat. Ne preostaje nam ništa nego da radimo dalje i izvlačimo to što se može izvući. U prvom poluvremenu sami smo poklanjali šanse Posušju. Onda pogrešna rješenja. Potez više. Kad trebamo iz dva dodira, mi iz jednog, kad trebamo iz jednog, mi iz dva, kad trebamo šutirati mi zalomimo.Imamo materijala da treniramo i radimo. 

Trener domaćih Toni Karačić, koji je debitovao na klupi, kazao je da je meč odličan za analizu.

- Utakmica je bila gledljiva, pet golova. Imali smo u prvom poluvremenu tri čiste situacije, gdje nismo kvalitetno reagirali, ali smo na kraju zasluženo pobijedili. Ova utakmica će mi jako dobro doći za pripreme za ono što nas čeka - rekao je Karači

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.