open-navfaktor-logo
search
Željo dočekuje Leotar
Mulalić: Nema ništa od plakanja, nismo doveli Ronalda ni Messija, već igrače koje možemo
Fudbaleri Željezničara u prvom kolu nove sezone Premijer lige BiH na stadionu Grbavica dočekuju ekipu Leotara. 
15.07.2022. u 18:38
get url
text

Šef struke Željezničara Edis Mulalić ističe da pauza između sezona nije bila duga zbog čega su igrači brzo uhvatili ritam i ušli u trenažni proces.

- Imali smo pet sedmica za treninge i pripreme. Radili smo na poboljšanju nekih aspekata naše igre i mislim da smo na dobrom putu. Važno je da je kostur ekipe ostao na okupu. Iako smo dobro odigrali prijateljske utakmice, to nije mjerilo uspjeha. Na takvim utakmicama se stvara pobjednički mentalitet. U ovom klubu nema opuštanja, svaka utakmica i trening se moraju ozbiljno shvatiti - izjavio je Mulalić na današnjoj konferenciji za medije. 

Ističe da su svi igrači spremni osim Malića, te da je ovosezonski cilj ekipe da bude bolja nego prošle sezone. 

- Rekao sam igračima da nemamo ništa od plakanja. Nismo doveli Ronalda ni Messija već igrače koje možemo, koji su željni dokazivanja i koji će nam unaprijediti igru. Moramo napraviti iskorak u svim segmentima igre, a željeli smo dovesti mlade igrače željne dokazivanja - napominje Mulalić.

Dodaje da je ekipa Leotara također zadržala bitne igrače i da igra dobar nogomet, te da će Željezničar igrati za pobjedu, ali oprezno jer se radi o neugodnom protivniku. 

Kapiten Željezničara Aleksandar Kosorić ističe da je ekipa odradila odlične pripreme i jedva čeka prvu utakmicu.

-Atmosfera u ekipi je na visokom nivou, ali moramo biti koncentrisani i pokazati kako se nosi dres Željezničara. Najbitnije je da nismo imali povreda. Nadam se da će navijači doći da nas podrže i da zajedno pošaljemo lijepu sliku sa Grbavice - izjavio je nogometaš. 

Susret Željezničar - Leotar na rasporedu je u subotu, 16. jula sa početkom u 21 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.