open-navfaktor-logo
search
Trener Želje
Mulalić: Da mi je neko rekao da ćemo imati 19 bodova, odgovorio bih da je pijan
Željezničar nakon pobjede nad Slogom na reprezentativnu pauzu odlazi i više nego zadovoljan bodovnim saldom.
18.09.2022. u 22:42
get url
text

Plavi dijele prvo mjesto sa Širokim Brijegom, a oba tima imaju po 19 bodova. Vrijedi istaknuti i to da Željo ima meč više od Širokobriježana.

- Teška utakmica, znali smo da će biti jedna prava radnička utakmica, mora i to nekada biti. Spremali smo se cijele sedmice da protok bude brži, da dođu okomite lopte, malo je sporo to išlo, da je brže lopta išla, bilo bi to bolje. Drugo poluvrijeme, tipična radnička utakmica, možemo biti zadovoljni, pobijedili smo, imamo 19 bodova, nije loše za prvi krug. Lijep je osjećaj pobijediti zbog navijača, naši navijači su nam jučer dolazili da nam pruže podršku. Znaju da cijene i poštuju ovo što smo uradili u teškim ili poluteškim uvjetima. Dobija na vrijednosti ovo što radimo - rekao je Mulalić poslije meča.

- Igrači su nadošli, pokušavamo da oscilacije svedemo na minimum, dva igrača koja su nas pojačali su djeca, Santos i Amoah. Treba još stvari da se posloži, momci rade, nagradi nas rezultat, ali ne treba na ovom stati. Igramo za veliki klub, svaka sljedeća utakmica je novo dokazivanje, nije floskula, ali mislim da su pojedinci tek sada shvatili za koga igraju, neki od njih prvi put proživljavaju neke stvari. Mlada je ovo ekipa osim Štilića i Kosorića, što je dobro i plus za klub. Da je meni to neko rekao da ćemo imati 19 bodova, rekao bih mu da je pijan, ali fino je osvojiti bodove - dodao je Mulalić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.