open-navfaktor-logo
search
Futsal Euro
Mulahmetović: Narednu utakmicu dočekujemo kompletni, nas krasi nepredvidivost
Futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine su jutros u dvorani Martini Plaza u Groningenu odradili još jedan trening.
24.01.2022. u 11:08
get url
text

Ono što najviše raduje stručni štab je da su svi igrači spremni, da nema povreda i da sve protiče prema planu i programu.

Sutra su na rasporedu službene medijske aktivnosti bh. tima uoči utakmice sa Gruzijom. Press konferencija je zakazana za 16:10 sati, a trening će početi u 16:30.

Trener Nijaz Mulahmetović istakao je da kompletni dočekujemo utakmicu protiv Gruzije.

- Najvažnije da smo meč protiv Španije odradili bez gubitaka osim u rezultatskom smislu. Nije bilo kartona i nismo imali ni jednu povredu. Uz golmane koji se vraćaju sada kompletni dočekujemo narednu utakmicu koja je za nas rezultatski puno važnija - rekao je Mulahmetović i dodao:

- Svi znamo šta nam znači utakmica protiv Gruzije. Moramo biti svjesni i realni, te sagledati cjelokupnu sliku naše grupe. Reprezentacija Gruzije je kvalitetna selekcija, okosnica su naturalizovani igrači i čitava igra se zasniva na njima.

Oni su veoma iskusna ekipa i imaju igrača koji igraju u velikim evropskim klubovima, očekuje nas težak meč. Nas krasi nepredvidivost, teško nas je analizirati. Prednost može biti i povratak Darka Milanovića na gol.

Reprezentativac Nermin Kahvedžić dodao je da nam je naredna utakmica najvažnija.

- Poslije poraza od reprezentacije Španije. Rezultat je po meni trebao biti manji, poklonili smo im 3-4 gola. Gruzija je odlična reprezentacija, ta nam je utakmica najznačajnija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.