open-navfaktor-logo
search
Bihać
Mulabdić: Svi koji su sa 7. na 8. mart preko Eurobusa stigli u Bihać iz Münchena, da odmah kontaktiraju ZZJZ USK
Žena iz Bihaća, koja je 7. na 8. mart doputovala iz Münchena, pozitivna je na koronavirus. Prema riječima Zarine Mulabdić, specijaliste epidemiologa iz Zavoda za javno zdravstvo Unsko-sanskog kantona, radi se o osobi koja je od prvog dana bila u kućnoj samoizolaciji i pod zdravstvenim nadzorom.
17.03.2020. u 14:17
get url
text
Koronavirus ilustracija

- Gospođa ima blaže simptome bolesti, odnosno blago povišenu tjelesnu temperaturu i kašalj, te je pratimo sve vrijeme. Moram naglasiti da pacijentica ostaje u samoizolaciji i pod liječničkim nadzorom, dok sada pažnju usmjeravamo na kontakte, kojih je bilo jako malo - rekla je Mulabdić.

Doktorica Mulabdić istakla je i da su se osobe koje su bile u bliskom kontaktu s pozitivnom pacijenticom na koronavirus, maksimalno pridržavali svih preporuka i mjera ponašanja.

- Moram jedino apelirati na sve osobe, koje su sa 7. na 8. mart autobusnom linijom Eurobusa stigle u Bihać iz Münchena, da odmah kontaktiraju Zavod za javno zdravstvo USK ili Dom zdravlja Bihać - dodala je Mulabdić.

Na današnjem hitnom sastanku Kantonalnog kriznog štaba za prevenciju i praćenje koronavirusa rečeno je da će Štab kantonalne uprave civilne zaštite USK u toku dana donijeti set mjera, koji će se odnositi na rad ugostiteljskih objekata i trgovačkih radnji. Premijer USK Mustafa Ružnić naglasio je da će se ići u pravcu smanjivanja kretanja građana, kako bi se pokušalo spriječiti širenje koronavirusa na području Bihaća i Unsko-sanskog kantona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.