open-navfaktor-logo
search
Otvorio dušu
Muke mladog Kobiljara u Olimpiji
Za trenera Olimpije on je bio samo broj na treningu, mogao je zaboraviti na igru
18.05.2019. u 12:29
get url
text

Rijd Kobiljar najbolje zna kako može biti nepredvidiva fudbalska karijera ukoliko na nju utječu faktori koji nisu direktno vezani za teren.

Stigao je u Olimpiju iz Zrinjskog, a onda doživio neugodnosti. Sada brani boje Rudara i sanja da danas pobijedi Zmajeve, piše slovenački portal Siol.net.

Kobiljar je potpisao dugoročni ugovor s Olimpijom. U to vrijeme najbolji slovenski klub, kojeg je vodio Igor Bišćan. Sreću nije krio, ali za njega su problemi tetk rada počeli. Stigao je bez blagoslova trenera, neporsredno prije početak priprema.

Za trenera Olimpije on je bio samo broj na treningu, mogao je zaboraviti na igru. To je bio veliki šok z fudbalera koji je jedan dio svog života proveo u Sjedinjenim Američkim Državama, da bi potom stigao u FK Sarajevo, a ond ase kalio na posudbama u Travniku i Olimpiku, potom je prešao u Zrinjski, a onda je pozajmljen GOŠK-u.

- Način na koji sam došao u Olimpiju ostavio mi je dojam daa se neće desiti ništa dobro. Trener u fudbalu predstavlja sve. On je najvažniji. Pridružio sam se Olimpiji pet dana prije početka sezone. Ne znam je li Bišćan bio protiv mene ili je već imao izabrani tim. Znam samo da sam odmah bio u nevolji - izjavio je Kobiljar za Siol.net.

- Da bih igrao, morao sam dvostruko biti bolji od Rocha Kronavetra ili Ricarda Alvesa, vjerovatno dva najbolja igrača s kojima sam dijelio svlačionicu. U Olimpiji sam naišao na hiljadu provlema. Prijetili su mi, iskusio sam mnoge stvari. Bio sam sastojak u pogrešnoj juhi - dodao je Kobiljar.

On naglašava da se osjećao jako neugodno, uz uvjerenje da je nepoželjan član porodice.

- Trenirao sam i nisam igrao. Nemoguće da od šest trenera u klubu niko nije sa mnom razgovarao. Za sve je moralo postojati nešto jače - priča Kobiljar.

On je potom prešao u Rudar iz Velenja, iako je u Olimpiji za godinu skupio 12. minuta igre. Zahvalan je trenera Marijanu Pušniku, koji mu je pružio priliku. Danas ima priliku zagorčati život Olimpiji.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.