open-navfaktor-logo
search
Prvi čovjek Slobode
Mujkanović: Pojedinci bi da kolju bika zbog kilograma mesa
Ekipa Zlatana Nalića u utorak će na stadionu "Tom Cat Arena" u Kikačima odmjeriti snage protiv ekipe Mladosti
19.11.2018. u 11:42
get url
text

Ekipa tuzlanske Slobode priprema se za narednu utakmicu protiv Radnika.

Na adresu Slobode stigla je ponuda iz Rijeke za prijateljsku utakmicu. Crveno-crni su takvu mogućnost odbili, jer je struka procijenila da bi put i sve ostalo u ovom momentu Tuzlacima donio više štete, nego koristi.

Umjesto toga ekipa Zlatana Nalića u utorak će na stadionu "Tom Cat Arena" (13.30 sati) u Kikačima odmjeriti snage protiv ekipe Mladosti, ovogodišnje senzacije iz Kupa Bosne i Hercegovine.

Protiv Mladosti u najjačem sastavu

Podsjetimo, Mladost je nesretno ispala u osmini finala od Sloge iz Crnjelova nakon izvođenja penala, a prethodno su Kikačani ispustili dva gola prednosti. I Sloboda je zaustavljena u istoj fazi takmičenja.

U Kikačima se očekuje praznik fudbala, naročito jer je dogovoreno da Sloboda istrči u najjačem sastavu, za razliku od ranijih prijateljskih mečeva kada je Nalić priliku pružao igračima koji uglavnom imaju manju minutažu.

Zanimljivost vezana za ova dva kluba je to što trenutno imaju istog predsjednika Senada Mujkanovića.

"Pojavljuju se miševi"

Doduše, na posljednjoj Skupštini Slobode Mujkanović je podnio ostavku, ali još uvijek nije izabran njegov zamjenik.

- Kao društveno odgovorna osoba i kao patriota Tuzle još uvijek aktivno radim i vodim klub - rekao je Mujkanović za Faktor, poručivši da su u međuvremenu neki pojedinci izašli iz "mišjih rupa", čemu svjedoče i posljednja dešavanja na Tušnju.

Nakon utakmice i poraza od Širokog Brijega nekolicina huligana je utrčala na teren i imala verbalni obračun s kapitenom Ivetićem. Zbog toga je stadion Tušanj suspendovan, tako da Sloboda u posljednjoj ovogodišnjoj utakmici protiv Mladosti neće imati podršku navijača.

- Raznim interesnim grupama neke stvari ne odgovaraju. Neki nisu zadovoljni statusom pojedinih igrača, neki bi da upravljaju klubom iz sjene. Neki bi da kolju bika zbog kilograma mesa. Na sve su spremni kako bi ostvarili svoje nerealne ambicije i ciljeve. Ne može! Poručujem im da je moje ime još uvijek upisano u Ministarstvo pravde TK kao odgovorne osobe u FK Sloboda - kazao nam je Mujkanović, ne isključivši mogućnost da on i nakon naredne Skupštine formira novi Upravni odbor kluba.

Prema saznanjima do kojih je došao Faktor, Skupština Slobode na narednoj sjednici razmatrat će i promjenu Statuta, kojom bi trebao biti omogućen ulazak privatnog kapitala u klub.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.