open-navfaktor-logo
search
Sporne situacije
Mujić nije uvažio odluku pomoćnika: Sloboda pokradena u gradskom derbiju?
U akciji iz koje je Tuzla City izborio korner, a zatim i izjednačujući gol, signalizirana je nedozvoljena pozicija, ali glavni arbitar Elvis Mujić iz Banovića nije uvažio odluku svog pomoćnika
28.10.2018. u 23:56
get url
text

Sloboda i Tuzla City remizirali su u gradskom derbiju koji je u subotu odigran na stadionu Tušanj.

Duel 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine okončan je rezultatom 1:1. Remijem više mogu biti zadovoljni fudbaleri Slobodana Starčevića koji su veći dio meča bili u podređenom položaju. Naročito se to odnosi na prvih 45 minuta.

Za vodstvo Slobode pogodio je Vidović, a konačnih 1:1 postavio je Ubiparip nakon kornera i gužve u šesnaestercu. U akciji iz koje je Tuzla City izborio korner, a zatim i postigao izjednačujući gol, signalizirana je nedozvoljena pozicija, ali glavni arbitar Elvis Mujić iz Banovića nije uvažio odluku svog pomoćnika?!

To, čini se, nije jedina Mujićeva subotnja greška. Iz Slobode su tražili penal nakon duela Adžema i jednog igrača Tuzla Cityja. Kontakt je očit, ali arbitar se oglušio.

U Slobodi su nezadovoljni suđenjem u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Direktno su oštećeni u nekoliko ovosezonskih utakmica, pa su u subotu navijači  glasno negodovali prema Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.