open-navfaktor-logo
search
Član FIBA Kuće slavnih
Mujanović otkrila: Šta su joj govorili o selektoru Goranu Loji?
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okončala je najuspješniji nastup na Eurobasketu.
26.06.2021. u 20:57
get url
text

Pobjedom nad Švedskom najbolje košarkašice naše zemlje osigurale su nastup u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a zahvaljujući pobjedi Rusije nad Španijom "čekirali" smo peto mjesto.

Nakon posljednje i najvažnije pobjede na EP Zmajice su otvoreno iskazale nezadovoljstvo tretmanom koji su imale i koji imaju, a tim-menadžer Razija Mujanović je otkrila još neke "pikanterije" vezane za selektora Gorana Loju, tvorca najvećeg uspjeha seniorske reprezentativne košarke.

VEZANI TEKST - Kome je Razija Mujanović posvetila pobjedu nad Švedskom?

- Kada sam ulazila u KSBiH, dobijala sam svakodnevno pozive od samoprozvanih "stručnjaka" koji su mi na sav glas blatili Gorana, nametali se kao budući selektori i obećavali rezultate. Kako su me nazvali, tako sam ih i otpisivala - napisala je Mujanović na svojoj Facebook stranici, te dodala:

- Sjela sam sa Goranom i dogovorili smo se za pet minuta kako ćemo raditi. Zacrtali smo ciljeve i počeli da se penjemo, stepenicu po stepenicu. Svakodnevno razgovaramo, tražimo rješenja, analiziramo. Nema tajni, nema nedorečenosti, sve u lice i sve za rezultat.

I legendarna bh. košarkašica i član FIBA-ine Kuće slavnih smatra kako selektor Lojo vođa našeg tima.

VEZANI TEKST - Poruka Zmajica: Novac namijenjen organizaciji spektakularnog dočeka poklonite klubovima

- Goran Lojo je vođa ove ekipe, tvorac! U nekim stvarima podsjeća me i na Mikija Vukovića, nikad mu to prije nisam rekla. On živi košarku 24/7. Uči, radi, uči, radi, uči, radi. Sigurna sam da je ovo tek početak i da je pred njim blistava trenerska karijera. Kako sad ispisuje historiju ženske bh. košarke, za par godina će se najjači klubovi otimati za njega, vidjet ćete. U meni će uvijek imati podršku i prijateljicu. Samo naprijed! - poručila je Raza, naglasivši:

- I za kraj, još jedan pozdrav za "stručnjake", nadam se da ste pomno pratili Eurobasket i zapisivali Goranove poteze, imali ste šta naučiti. A sad opet u mišije rupe i čekajte naš kiks.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.