Mušić o hotelu "Ero": Iznenađen sam reakcijom Vlade HNK i gradonačelnika

objavljeno: 08.02.2018. u 16:04

Podržavamo da se pitanje uposlenika hotela "Ero" riješi na regularan i zakonit način i o tome treba u narednim danima iskreno razgovarati. Staviti sve dokumente na stol i naći zakonito rješenje. SDA želi samo jednu potpuno čistu situaciji i ništa drugo oko imovinskog statusa objekta koji se kupuje. To je naše jedno usmjerenje i naš zadatak i mi ćemo na tome ustrajati. 

Rekao je to Edin Mušić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH i dužnosnik SDA nakon što je upitan da prokomentariše navode iz Vlade HNK da se zbog zahtjeva SDA problem kupovine mostarskog hotela Ero odugovlači.

Istaknuo je i kako je iznenađen ovakvom rekcijom iz Vlade HNK. Mušić je kazao i kako ga je iznenadila jučerašnja izjava gradonačelnika Ljube Bešlića kada je rekao da Grad nema nikakvu obavezu kad je u pitanju problem radnika hotela ''Ero'' i uvezivanje njihovog staža.

- To je preduzeće registrovano kao gradsko, a s druge strane gradonačelnik ima i drugu ulogu, predsjednik je i KO HDZ-a tako da odgovornost izvršnu, ali i političku na određen način nosi - pojasnio je Mušić.

Na najavu da će radnici svoja prava tražiti i ispred zgrade SDA, Mušić je kazao kako SDA nije adresa za to.