open-navfaktor-logo
search
Gradnja na Hastahani
Muharemović: Općina Centar nema da vrati 4,7 miliona maraka plus kamate
Klub zastupnika Stranke demokratske akcije u Općinskom vijeću Centar upozorava načelnika Srđana Mandića da nađe kompromis sa Centralnom bankom BiH u vezi s izgradnjom poslovne zgrade na Hastahani u Sarajevu.
08.10.2021. u 16:49
get url
text

Nakon što je Općina Centar odbila izdavanje urbanističke saglasnosti za izgradnju poslovnog objekta na Hastahani, ako Centralna banka tuži Općinu, to bi izazvalo nesagledive posljedice za općinski budžet, kaže Mehmed Muharemović, zastupnik Kluba SDA u Općinskom vijeću Centar i dodaje:

- Centralna banka namjerava tužiti Općinu Centar jer su platili zemljište u Hastahani 4,7 miliona maraka i ako se na to dodaju zatezne kamate, to će biti suma koju Općina neće moći isplatiti. Općinski budžet je u stalnom opadanju i nijedan veći projekat nije u realizaciji, a bavimo se stvarima koje koje ruše državu u neku ruku, umjesto da krene realizacija projekta, a Mandić zaustavlja gradnju ovako vrijednog objekta – kaže Muharemović.

Muharemović ističe da Klub SDA predlaže načelniku Mandiću da dogovori sa guvernerom CBBiH Senadom Softićem zajedničko rješenje da ne budu na gubitku ni Centralna banka ni Općina Centar, a da se poslovni objekat izgradi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.