open-navfaktor-logo
search
Potvrđena optužnica
Muharemović i Samardžija krali skupocjena vozila, iznuđivali novac od vlasnika, rastavljali ukradena auta...
Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu koja Ognjena Muharemovića tereti za organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima teška krađa i pranje novca, a Slobodana Samrdžiju za organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima pranje novca i krijumčarenje.
01.02.2022. u 10:59
get url
text

U optužnici se navodi da su njih dvojica u periodu od 2011. do 2017. godine na području Bosne i Hercegovine dobrovoljno postali pripadnici grupe za organizirani kriminal radi kontinuiranog sticanja materijalne koristi.

VEZANI TEKST - Ukradena vozila rastavljali i prodavali u dijelovima: Samardžija i Smajlović ostaju iza brave

Grupa je osnovana u cilju krađe skupocjenih vozila ili onih čija je potražnja na tržištu povećana, iznuđivanja novca za povrat vozila njihovim vlasnicima, rastavljanja ukradenih vozila u dijelove, izmjene ili uništavanja identifikacijskih oznaka na rastavljenim dijelovima, a potom prodaje tako rastavljenih dijelova u namjeri prikrivanja krivičnog djela, izvršilaca, porijekla predmeta i njihovih vlasnika.

Optuženi su krijumčarili i prodavali ukradena vozila na teritoriji Republike Srbije, Hrvatske i Crne Gore, navedeno je, između ostalog, u optužnici Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Obojica optuženih odranije su dobro poznati policijskim i pravosudnim organima po istim ili sličnim krivičnim djelima i radi se o višestrukim povratnicima. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.