open-navfaktor-logo
search
Nezavisna bh. lista
Muhamed Ramović ostaje gradonačelnik Goražda
Muhamed Ramović ostaje na poziciji gradonačelnika Goražda do kraja mandata, saopćeno je na današnjoj pres-konferenciji Nezavisne bosanskohercegovačke liste u Goraždu
09.11.2018. u 16:00
get url
text

Naglašeno je da je kao nosilac Nezavisne bosanskohercegovačke liste za Bosanskopodrinjski kanton, aktuelni gradonačelnik Goražda pojedinačno osvojio najveći broj glasova u odnosu na druge kandidate, 1.337. Ramović je ipak odlučio da ostane na sadašnjoj poziciji, jer mu je na lokalnim izborima 2016. godine povjerenje dalo 7.100 birača.

- Budući da su interesi BPK i Grada Goražda ispred svih ličnih, karijernih i materijalnih interesa, vodio sam intenzivne razgovore sa članstvom, simpatizerima i Predsjedništvom NBL-a o svom budućem angažmanu. Osim toga, na odluku su utjecali i rezultati ankete koja je provedena na uzorku od dvije hiljade ispitanika o tome da li trebam prihvatiti mandat u Skupštini BPK Goražde ili nastaviti političko djelovanje kao gradonačelnik. Imajući u vidu sve to, ali i započete projekte višemilionske vrijednosti, koji su od velikog značaja za građane, nastavljam obavljati funkciju gradonačelnika i prepuštam mandat narednom kandidatu sa liste - kazao je Ramović.

On smatra kako su posljednji izbori u BiH dokazali da je sistem u kojem živimo nazadovao u odnosu na prethodne godine, te da se udaljavamo od demokratskih vrijednosti, morala i osjećaja za dobro cjelokupne društvene zajednice. To, dodao je, nema nikakve veze sa rezultatima političkih subjekata koji su kampanju vodili na dostojanstven i zakonom predviđen način, već sa onima koji su, kako je ustvrdio, svoj uspjeh na izborima kupili i onima koji su svoje pravo da učestvuju u kreiranju stabilne političke situacije prodali.

- Iako je situacija u BPK Goražde, osim nezavidnog finansijskog stanja u budžetu, usitnjavanjem političkih subjekata dodatno zakomplikovana, Nezavisna bosanskohercegovačka lista želi preuzeti odgovornost i raditi u interesu svih građana. Upravo u tom smislu razgovaramo sa političkim opcijama koji imaju istu viziju razvoja i budućnosti prostora na kojem živimo, te na partnerskim i osnovama uvažavanja i međusobnog poštovanja želimo napraviti okvir zajedničkog djelovanja - rečeno je na pres-konferenciji NBL-a u Goraždu.

U ovoj stranci smatraju da je doprinos Muhameda Ramovića razvoju Grada Goražda neizmjeran, te da je neophodno nastaviti aktivnosti kako bi Goražde još više učvrstilo svoju poziciju reginalnog lidera i centra koji će svojim razvojem moći da se nosi sa općinama i gradovima koji za takve uspjehe imaju mnogo bolje pretpostavke i okolnosti.

U skladu sa rezultatima Općih izbora, mandat u Skupštini BPK Goražde umjesto Ramovića preuzet će kandidatkninja NBL Emina Mujagić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.