open-navfaktor-logo
search
Reprezentativac BiH
Muhamed Bešić objavio kako izgleda jedan njegov dan tokom mjeseca ramazana
Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Bešić nedavno je za BBC Sports govorio o vjeri, svetom mjesecu ramazanu i postu.
21.05.2020. u 23:08
get url
text

Fudbaler koji je trenutno član Sheffield Uniteda na svom zvaničnom Instagram profilu objavio je video u kojem je prikazao kako to izgledan jedan njegov dan tokom mjeseca ramazana.

- Moje ime je Muhamed Bešić, profesionalni sam fudbaler i pokazat ću vam kako izgleda jedan moj dan tokom ramazana. Na sehuru obično pojedem tri hurme i bananu, te popijem flašu vode. Nakon treniga osjećam se malo umorno i usta su mi suha što je težak period za sportistu koji trenira i posti, a meni je lično najteže što ne mogu piti vodu - ispričao je Bešić kojem je ovo prvi ramazan kojeg je uspio u potpunosti ispostiti.

U nedavnom razgovoru za BBC Sports Muhamed je otkrio da su njegov problem predstavljali novac i materijalne stvari, onda se sve preokrenulo nakon što je kupio skupocjenog Lamborghinija.

VEZANI TEKST - Govorio o vjeri i postu: Muhamed Bešić za BBC otkrio da je u ramazanu dobio sina

- Kada sam kupio Lamborghinija, sjedio sam u njemu i razmišljao "Šta sad?" Bio sam prazan, kao da sam u svom starom autu. Za mene je to bio trenutak koji je sve preokrenuo - kazao je Bešić za BBC.

Post u kombinaciji s ozbiljnim treningom nije lako podnijeti.

- Do iftara je ostalo oko tri sata i tada najviše ogladnim i umorim se. Sada ću odspavati nekih 20 minuta kako bih vratio malo energiju. Vrijeme je iftara i pokazat ću vam šta jedem. Nakon iftara klanjam teraviju. Obično to radimo u džamiji, ali tokom ovog perioda to radimo kući - ispričao je Bešić u videu koji je objavio na Instagramu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.