open-navfaktor-logo
search
Džeki poželio zdravlje
Mugoša ima recept za Zmajeve: Disciplina, agresivnost, borbenost...
Dva dana nakon Finske, dva dana pred Bosnu i Hercegovinu - crnogoski fudbaleri nastavljaju specifičnu pripremu i raspored utakmica u B Ligi nacija.
09.06.2022. u 20:49
get url
text

Stefan Mugoša, strijelac protiv Rumunije na startu takmičenja, vjeruje da Sokoli imaju šta da pokažu u subotu kada pod Goricom gostuje selekcija BiH.

- Spremni smo. Pokazali smo da možemo da igramo, pogotovo pred našim navijačima, gdje smo odigrali sjajnu utakmicu protiv Rumunije. Bilo je kako je bilo u Finskoj. Arhivirali smo taj meč, izvukli pouke i sada mislimo samo na Bosnu i Hercegovinu - rekao je Mugoša, pišu Vijesti.

Golovi za nacionalni tim uvijek imaju težinu.

- Gol uvijek znači. Jedva čekam da igram za reprezentaciju, u formi sam i nadam se da ću to ponovo potvrditi u subotu večer. Mada, kazao sam to i ranije, uopće nije važno ko će biti strijelac. Bitno je da upišemo tri boda protiv Bosne i Hercegovine - kaže Mugoša i dodaje:

- Analizirali smo gostovanje Finskoj, ali sve je to iza nas. U fudbalu postoji danas i sutra, ono što te čeka. Pred nama je novi meč od kojeg očekujemo dosta. Idemo na ostvarimo tri boda.

BiH ima četiri boda iz prva dva kola.

- BiH je ozbiljna ekipa, ima kvalitetne pojedince. Ali, dosta toga zavisi od nas. Isto kao i prošlog puta kada smo igrali pod Goricom. Disciplina, agresivnost, borbenost, da nas nose navijači, to je pravac koji bi trebalo da nas vodi do pobjede - smatra Mugoša.

Možda će Zmajevima nedostajati Edin Džeko, tu je sada Smail Prevljak.

- Svi znamo kakav je Džeko napadač, a vidjet ćemo da li će biti u timu. On, kao i ostali igrači protivničkog tima imaju naše poštovanje, a Džeki prije svega želim dobro zdravlje. Ko bude spreman, igrat će. Prevljak im je dao dva gola u prethodna dva kola. Donio je timu četiri boda. Dobro igra, opasan je. Sigurno ćemo obratiti pažnju na njega - zaključio je Mugoša.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.