open-navfaktor-logo
search
Ramazanska posjeta
Muftija Kudić posjetio Udruženje "I mi postojimo" i uručio donaciju: Ova su djeca zaista veliki borci
Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, u sklopu svoje ramazanske posjete Medžlisu Islamske zajednice Velika Kladuša, posjetio je udruženje roditelja, djece i mladih s poteškoćama u razvoju "I mi postojimo", te im uručio prigodnu donaciju, saopćeno je iz Muftijstva bihaćkog.
31.03.2023. u 22:42
get url
text
Muftija Kudić u Udruženju I mi postojimo

S predsjednicom udruženja Nailom Dolić i stručnom saradnicom Azrom Hilić-Huskić je razgovarao o aktivnostima ovog udruženja, koje okuplja dvadesetoro djece sa poteškoćama u razvoju i jedino je udruženje ovakve vrste na području Velike Kladuše.

- Iskreno sam počašćen danas što sam došao u ovo udruženje i što sam se imao priliku upoznati sa problematikom i izazovima populacije s kojom radi ovo udruženje. Ova djeca su zaista veliki borci, heroji svoje generacije i naša prilika da brigom o njima steknemo Božije zadovoljstvo i olakšamo njima i njihovim roditeljima. Briga o njima je naša individualna i kolektivna obaveza i svako u našem društvu mora imati osjećaj empatije i spremnosti da pomogne ovu djecu i ljude koji direktno brinu o njima.

Mi u Muftijstvu bihaćkom imamo redovne obilaske ovih udruženja, ali i redovne razgovore sa našim institucijama o modalitetima podrške djeci sa poteškoćama u razvoju, njihovim roditeljima i organizacijama koje o njima brinu. Zahvalan sam poštovanim članicama ovog udruženja, prije svega Naili Dolić i Azri Hilić - Huskić, što su me upoznale sa radom ovog udruženja i što ulažu maksimalan napor da bi djeci i njihovim roditeljima učinili život ljepšim. Naša podrška njima neće izostati - poručio je muftija Kudić.

Naila Dolić se zahvalila muftiji Kudiću na posjeti i podršci koju pruža ovom udruženju i djeci sa poteškoćama u razvoju, te istakla odličnu saradnju sa Islamskom zajednicom.

- Počašćeni smo posjetom cijenjenog muftije hafiza Mehmed-ef. Kudića i glavnog imama Ismet-ef. Mustedanagića. Naše udruženje sa Islamskom zajednicom ima intenzivnu saradnju. Islamska zajednica u Australiji nam od početka pomaže u realizaciji brojnih naših projekata. Naš medžlis nam je nebrojeno puta izišao u susret i inicijative su često dolazile s njihove strane, a posljednje što smo dogovorili jeste da prostor kojeg su nedavno otvorili za potrebe Mreže mladih, koriste i naša djeca za radionice i edukacije koju budu imali.

S ozirom da je naš prostor skroman, taj segment smo uspješno dogovorili sa našim glavnim imamom i mnogo će nam olakšati. Evo danas podrška dolazi i od cijenjenog muftije, što nas čini sretnim da naša Islamska zajednica ima poseban senzibilitet prema djeci sa poteškoćama u razvoju, te nas, koji radimo s tom djecom, ne ostavljaju da sami brinemo o svim detaljima. Zahvalna sam i sretna zbog toga - istakla je Dolić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.