open-navfaktor-logo
search
Podržava stranku
Muderris demantovao Latićeve laži: Ne idem na listu, prednost dajem mladima iz SDA
Nezim Halilović Muderris, ratni komandant 4. muslimanske slavne brigade i bosanskohercegovački hatib, oglasio se povodom napisa u javnosti da će biti kandidat na oktobarskim Općim izborima. 
10.05.2022. u 13:11
get url
text

- Uzimajući u obzir gnusne laži jednog bh. portala koji kontinuirano sije smutnju među Bošnjacima i koji je uz moju fotografiju jučer objavio tekst pod naslovom "Muderris ide na listu: Ne postoji dovoljno uvrijedljiva psovka za ovakvu SDA", ovim putem potvrđujem da na temu moje kandidature nisam razgovorao sa čelnicima SDA, niti to planiram činiti, jer prednost dajem mladim, moralnim, stručnim i odvažnim kadrovima SDA, kojih hvala Allahu ima mnogo i bit će ih inša-Allah još više, uz mudro i odvažno vođenje g. Bakira Izetbegovića, predsjednika i njegovog tima. A mi stari, provjereni članovi SDA smo tu da ih usmjerimo, posavjetujemo i ohrabrimo.

Ponosan sam na to što sam za istim stolom u proteklom ramazanu, na Ilidži nakon tribine iftario sa mojim predsjednikom Bakirom Izetbegovićem, mojom "sestrom", profesoricom, dr. Sebijom Izetbegović, mojim "bratom" premijerom Fadilom Novalićem, mojim predsjednikom KO SDA Kantona Sarajevo Sedinom Kahrimanom, mojim predsjednikom IO SDA Ilidža Damirom Laličićem i mojim bratom, hadžijom Mersidom Bešićem i sa još nekoliko stotina mojih SDA-ovaca, za drugim stolovima i što smo se fotografisali i objavili na društvenim mrežama, za što smo imali mnogo praćenja, lajkova i pozitivnih komentara.

SDA je za mene kičma našeg političkog organiziranja i više je od obične političke partije, ona je emanet našeg rahmetli predsjednika i vrhovnog komandanta Alije Izetbegovića i valja je iznutra snažiti, čistiti i popravljati.

Tu sam da inša-Allah pomognem u ime Allaha moju vjeru, moju državu, moju Islamsku zajednicu, moj narod, moje lidere, moju stranku i moju porodicu, da se borim za istinu, da se isprsim protiv dušmana, kafira, munafika i da stanem u odbranu časti svakom Bošnjaka i nebošnjaka i da zauzvrat ne tražim ništa dunjalučko, a "Ahiret je bolji i trajniji" (Suretu-l-A'la; 17.)... - objavio je Nezim Halilović Muderris. 

Navodi da će Muderris biti kandidat na listi SDA na oktobarskim izborima objavljeni su na portalu The Bosnia Times čije je glavni i odgovorni urednik Nedžad Latić. U tekstu se problematizira i zajednički iftar Muderrisa i istaknutih članova SDA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.