open-navfaktor-logo
search
Trener Breogana
Mršić o povredi Muse i drami koja se odvijala u svlačionici: Bio sam u šoku, ovo još nikada nisam vidio
Nakon što je bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa završio na hitnoj operaciji zbog rupture dušnika, za hrvatske medije je o njegovom stanju pričao trener Breogana Veljko Mršić.
17.04.2022. u 11:51
get url
text

Džanan Musa, najbolji strijelac španske ACB lige, povrijedio se tokom napadačke akcije u prvom poluvremenu utakmice njegovog Breogana i Manrese. No, u prvi tren niko nije bio svjestan o kako se teškoj povredi radi.

VEZANI TEKST - Džanan Musa iz bolnice poručio: Elhamdulillah, vratit ću se jači!

- Vidjelo se odmah da mu je pomaknut dušnik kada je dobio udarac u vrat. Teško je pričao i kada sam ga pitao je li OK, rekao mi je da može igrati. Na poluvremenu je naš doktor nekako uspio vratiti dušnik na mjesto i tada niko nije mislio da je riječ o rupturi. Bilo je dramatično jer je teško pričao, ali ipak je odlučio igrati te je odmah nakon utakmice otišao u bolnicu na pregled. Ubrzo je odlučeno da mora hitno na operaciju zbog rupture…

Kada me Džanan navečer nazvao bio sam u šoku o kakvoj se povredi radi - kazao je za Tportal Veljko Mršić koji je tako pred kraj sezone ostao bez svog najboljeg igrača s kojim je saradnju počeo u zagrebačkoj Cedeviti, kada je kao 16-godišnjak počeo igrati u prvoj ekipi.

- Operacija je prošla dobro, izvadili su mu cjevčicu preko koje je disao i ostaje u bolnici desetak dana. Nije bio u induciranoj komi kao što se pisalo nego pod anestezijom, a danas je prebačen s odjela intenzivne njege i sada ga čeka mirovanje barem tri sedmice jer rana mora zarasti.

S obzirom na to da nam sezona završava za četiri sedmice jasno je kako smo ostali bez njega - dodao je Mršić koji je zadovoljan sezonom jer su ostvarili glavni cilj, a to je ostanak u ligi. Uz to su igrali i završnicu Kupa Kralja čime su napravili jedno od najvećih iznenađenja sezone.

Za kraj je Mršić priznao da nikad u karijeri nije vidio sličnu povredu.

- Iskreno, nisam ovakvu povredu nikada u karijeri vidio, bilo je svakakvih lomova, padanja u nesvijest, ali ovako nešto nikada nisam doživio. Nadamo se svi da će se Džanan vratiti još bolji - za kraj je rekao Mršić kojeg ugovor za Breogan veže do ljeta 2023.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.