- Ima mnogo igrača koji se pominju u medijima i koje uopće nismo ni pratili i koji nisu u opticaju da dođu. Većina natpisa ne odgovara istini. Brandao? To ime mi ništa ne znači. Tedić? Nije realno! Da se razumijemo, Tedić je odličan igrač i volio bih da ga vidim u Zvezdi, ali on je igrač Mancheste Cityja i ta priča je nerealna - kazao je Mrkela tokom gostovanja na TV Arena Sport, u emisiji "Analiza kola".

Ipak, da je Zvezda pratila igre Veležovog Brazilca prije nekoliko dana potvrdio je i šef stručnog štaba Rođenih Feđa Dudić.

- Koliko znam, pratili su na nekim utakmicama tokom prošle sezone i to je jedino što u ovom trenutku mogu da vam kažem. Znam da su skauti Crvene zvezde dolazili na neke utakmice i da su mi se javili. Da li za njega i dalje postoji interesovanje Beograđana, ne znam, ali znam da je Brandao jedan od naših najvrijednijih igrača i, normalno, ako bi se ukazala prilika za prodaju, zašto to ne bismo i učinili? Unaprijedili bismo momku karijeru, a i klub bi od toga imao koristi - rekao je Dudić za Mondo.ba prije nekoliko dana.

Brandao je u sezoni PLBiH na koju je sinoć stavljena tačka u 22 utakmice postigao deset golova i bio najbolji igrač Veleža.