open-navfaktor-logo
search
Danas u Zenici
Može li Starčević napraviti čudo i protiv Italijana spasiti posao na klupi Zmajića?
Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine danas od 17.30 sati na stadionu Bilinom polju protiv Italije igra meč 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine.
08.10.2021. u 07:25
get url
text

Zmajići su u dosadašnja tri meča osvojili dva boda (remiji protiv Crne Gore i Švedske, te poraz od Irske) i selektoru Slobodanu Starčeviću opasno se trese stolica.

Već smo pisali da u Fudbalskom savezu BiH nisu zadovoljni rezultatima mlade reprezentacije i radom selektora koji bi nakon oktobarskih utakmica mogao ostati bez posla (kao najozbiljniji nasljednik spominje se Marko Maksimović, doskorašnji trener Borca, dok će stručni štab ostati isti).

Ipak, Starčević bi možda mogao i "preživjeti" ako priredi svojevrsnu senzaciju i ostane neporažen protiv Italijana.

VEZANI TEKST - FSBiH mijenja dva selektora, "padaju" li i sinovi funkcionera?

- Na pripremama smo radili kvalitetno i gradili smo atmosferu na bazi dobre igre koju smo prikazali protiv Švedske. Nastojali smo da naglasimo dobre stvari koje smo radili u proteklom periodu, a da greške koje smo pravili korigujemo.

Slijedi nam meč sa jakim protivnikom koji je i favorit u našoj grupi. Svjesni smo njihovih i individualnih i timskih kvaliteta. Spremili smo se da se suprotstavimo Italiji na najbolji mogući način, da odigramo što bolje možemo i pokušamo napraviti dobar rezultat - kazao je Starčević za zvaničnu stranicu FSBiH.

Utakmica U-21 selekcija Bosna i Hercegovina - Italija na programu je u 17.30 sati na Bilinom polju u Zenici uz direktan prijenos na Arena Sport TV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.