open-navfaktor-logo
search
Kriza na Grbavici
Može li se Željo voditi preko Zooma i da li je Osim potrošio kredite?
Fudbaleri Željezničara u prva dva proljetna kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ne samo da se nisu uspjeli bodovno primaći Sarajevu u borbi za titulu, nego su itekako zakomplikovali borbu za izlazak u Evropu.
07.03.2021. u 14:21
get url
text

Plavi su u dvije utakmice osvojili bod i tako pali na četvrtu poziciju na tabeli (37 bodova). Tako su Široki i Zrinjski (imaju po 38 bodova), koji su Želji gledali u leđa, sada ispred tima Amara Osima, dok se Velež uspio bodovno izjednačiti. Tri boda za Širokim i Zrinjskim, a dva za Željom kasni Borac, dok se u borbu za pozicije koje vode u Evropu sada ravnopravno uključio i Tuzla City sa 33 boda.

Poraz Željezničara na Tušnju bila je kap koja je prelila čašu. Jasmin Badžak, potpredsjednik kluba i čovjek koji uživa ogromno poštovanje kod navijača podnio je ostavku.Njegovim stopama krenuli su predsjednik Skupštine Ermin Čengić i potpredsjednik Haris Lulić.

- Volio bih da mi Amar (Osim, op. a.) i igrači objasne zašto da ostanem u klubu, ostali su druga tema. Privrednicima nemam razloga reći da ulažu u iskreni sport - izjavio je Sport Centru poslije ostavke Jasmin Badžak.

VEZANI TEKST - Razočaran: Jasmin Badžak odlazi iz Željezničara

Dao sam vam sve, niste dali ništa. Upravo tako se može protumačiti poruka Badžaka, koji je razočaran predstavama Plavih u godini kada klub slavi veliki jubilej - stoti rođendan.

Nakon ostavki u Željezničaru, iz Londona se oglasio i nedavno imenovani predsjednik kluba Samir Cerić. Uglavnom je pojašnjavao da nije obavio razgovore s Badžakom, ljudima iz Skupštine, trenerom Amarom Osimom. Postavlja se pitanje da li se klub poput Željezničara u kriznim situacijama može voditi na daljinu, preko aplikacija Zoom ili Skype koje su posebnu popularnost doživjele u vrijeme pandemije koronavirusa.

Da su u Želji neka druga vremena, ceh bi davno platio trener. Ovako, na klupi sjedi najtrofejniji strateg u historiji Plavih Amar Osim. Njegov status ranije nije dolazio u pitanje, a s obzirom na predstave tima s Grbavice, bit će zanimjivo vidjeti koliko on kredita ima.

Želju već u srijedu čeka nova utakmica sa Tuzla Cityjem na Tušnju, sada u četvrtfinalu Kupa BiH. Vjerovatno su i na Grbavici svjesni da im je upravo Kup šansa da se za stoti rođendan kluba domognu trofeja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.