open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Može li Sarajevo u Vrapčićima nastaviti niz bez poraza, zanimljivi dueli u Tuzli i Banjoj Luci
Utakmicama Sloboda - Zrinjski i Olimpik - Tuzla City (13 sati) nastavlja se 16. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine koje je počelo jučer susretom Mladost - Željezničar (0:4).
28.11.2020. u 09:11
get url
text

Nakon što su u prethodnom kolu osvojili bod na teškom gostovanju kod Željezničara, izabranike Gradimira Crnogorca očekuje još jedan ozbiljan ispit.

- Sigurno je ovo jedan od derbija kola. Ekipa Zrinjskog je godinama u vrhu bh. fudbala što pokazuju i njihovi rezultati. Oni su sada ušli u jednu seriju od četiri utakmice bez poraza i mislim da će sigurno sutra biti veoma teška utakmica - rekao je šef stručnog štaba "crveno-crnih".

Sloboda protiv sebe ima zanimljivu statistiku. Naime, Tuzlaci u posljednjih 14 susreta sa mostarkim timom ne znaju za pobjedu, što će sigurno biti dodatni motiv za fudbalere Gradimira Crnogorca.

- Prošlo kolo protiv Željezničara pokazali smo da možemo igrati protiv svakoga. Sigurno nas očekuje jedan veoma težak teren, ali mi ćemo se prilagoditi tome. Nadam se da ćemo što bolje ući u utakmicu i što bolje je završiti.

Gradski rival Slobode, Tuzla City, poslije 15 kola na svom kontu ima 24 boda, a danas od 13 sati gostuje kod posljednjeplasiranog Olimpika.

Derbi 16. kola PLBiH igra se u Mostaru, gdje će Velež ugostiti Sarajevo. Rođeni su bez poraza na domaćem terenu ove sezone, dok su aktuelni prvaci jedini tim u ligi koji nije osjetio gorčinu poraza u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Bordo tim u Mostar stiže s 14 bodova više od Veleža, i pet više od gradskog rivala Željezničara.

- Ekipa Veleža je jako dobro i kvalitetno odigrala prvu utakmicu i sigurno je da po prikazanom u dosadašnjem dijelu prvenstva zaslužuju i bolji bodovni saldo. Što se nas tiče, mi ćemo pokušati da igramo i odigramo što bolje, da se pripremimo maksimalno i da na kraju ostvarimo dobar rezultat - kazao je Vinko Marinović

Sarajevo u Mostar stiže kao lider te ima 14 bodova više od Veleža. Prvi susret ove dvije ekipe u tekućoj sezoni okončan je rezultatom 1:1 i Velež je jedna od dvije ekipe koju Sarajevo nije dobilo na Koševu.

- Igramo sa Sarajevom, aktuelnim prvacima, vodećim timomna tabeli. Sigurno trenutno najkvalitetnija ekipa u BiH. Za njih poštovanje. Morat ćemo pružiti svoj maksimum da bismo mogli da im pariramo. Ja ne sumnjam u ove momke i siguran sam da će biti bolje nego protiv Krupe. Da možemo da igramo protiv Sarajeva pokazali smo u prvoj našoj utakmici. Ako ponovimo tu utakmicu i ako ponovimo zalaganje i htijenje od prije Krupe, onda se možemo nadati pozitivnom rezultatu - rekao je Feđa Dudić u najavi utakmice, pa dodao.

Zanimljivim susretom od 17 sati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci između Borca i Širokog Brijega završava se subotnji program PLBiH, dok se posljednji susret 16. kola igra sutra od 15 sati u Bijeljini gdje Radnik dočekuje Krupu.

Premijer liga BiH, 16. kolo:
27. novembar:
Mladost DK - Željezničar 0:4

28. novembar:
Sloboda - Zrinjski (13 sati) / MojaTV
Olimpik - Tuzla City (13)
Velež - Sarajevo (15) / Arena Sport
Borac - Široki Brijeg (17) / Arena Sport

29. novembar:
Radnik - Krupa (15) / Arena Sport

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.