open-navfaktor-logo
search
Banjalučani oslabljeni
Može li Borac do prve pobjede u Mostaru otkako se igra PLBiH?
Susretom Velež - Borac, koji se igra večeras od 18 sati, počet će 21. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.
05.03.2021. u 07:35
get url
text

U prvoj rundi proljetnog dijela domaćeg šampionata fudbaleri mostarskog kluba remizirali su u gostima kod Radnika (0:0), pa će danas imati priliku za prvu "tricu" u nastavku prvenstva.

Izabranici Feđe Dudića predstavili su se prilično dobro u prvih 45 minuta, stvorili su nekoliko ozbiljnih prilika, što se ne može reći i za drugo poluvrijeme duela u Semberiji jer su već na startu drugog dijela ostali sa deset igrača poslije isključenja Dine Hasanovića.

Trener Borca Marko Maksimović u Mostaru neće moći računati na nekoliko važnih igrača. Marko Jovanović, Đorđe Milojević, Siniša Dujaković i Jovo Lukić su van stroja zbog povreda, a Dino Ćorić će utakmivu propustiti zbog žutih kartona. No, Dudić je svjestan da će u rosteru biti oni najvažniji fudbaleri Borca.

- Kroz izjave trenera Borca vidimo da gosti imaju kadrovskih problema, međutim na terenu će biti Goran Zakarić, Stojan Vranješ, Almedin Ziljkic, Bojan Pavlović, a oni su ipak nosioci igre Banjalučana. Borac je jako dobra ekipa, puna dobrih individualaca koji mogu uvijek da riješe utakmicu. Mi smo također dosta oslabljeni pogotovo u veznoj liniji gdje zbog kartona nemaju pravo nastupa Omar Pršes, Dino Hasanović, Melvin Osmić, a roviti su Samir Zeljković, Dario Fereira, Seid Behram... - rekao je Dudić.

Posljednji duel dva tima koji je u Banjoj Luci rezultirao je žestokim prepucavanjem kroz medije tadašnjeg trenera Borca Vlade Jahodića i Feđe Dudića, mada su loše odluke glavnog sudije Miloša Gigovića bile glavni razlog za to.

Ipak, ovoga puta u Vrapčićima ćemo svjedočiti prvom premijerligaškom duelu Dudića i Marka Maksimovića, koji će imati težak zadatak jer od završetka agresije na BiH Borac nikada nije nadigrao Velež u Mostaru.

- Tradicija jeste na našoj strani i mi ćemo se potruditi sutra da se ona nastavi kada su u pitanju utakmice Veleža i Borca na našem stadionu - naglasio je Dudić.

I kapiten Borca Stojan Vranješ svjestan je činjenice da njegov tim nikada nakon rata nije slavio u gostima kod Rođenih.

- Nismo imali uspjeha u Mostaru u posljednje vrijeme, ali mislim da uz jedno zajedništvo i čvrstu igru možemo da dođemo do povoljnog rezultata. Znamo da su u Mostaru dominantni i agresivni, ali i mi smo spremni da odgovorimo na sve to i da uz što manje grešaka se vratimo u Banju Luku sa bodovima - optimista je Vranješ.

U dosadašnjih 11 mečeva Borac nema nijednu pobjedu u Mostaru, osam puta radovali su se domaćini, tri puta je bilo neriješeno, a gol razlika je 17:5 u korist Mostaraca.

- Ulog je veliki. Šest ekipa se ravnopravno bori za Evropu i jako je bitan svaki bod. Utakmice protiv Veleža su specifične. Borac nikad nije slavio u Mostaru, otkako se igra Premijer liga, doduše nisu ni oni u Banjoj Luci. Bit će nam to dodatni motiv uz sve probleme koje imamo da budemo maksimalno motivisani, skoncentrisani i da iznenadimo Velež u Mostaru - rekao je trener Borca Marko Maksimović.

Utakmica Velež – Borac igra se u Mostaru, na stadionu Vrapčići sa početkom od 18 sati uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport. Pravdu na ovom susret dijelit će najbolji bh. arbitar Irfan Peljto.

Premijer liga BiH, 21. kolo:
petak, 5. mart:
Velež - Borac (18 sati, Arena Sport) / Irfan Peljto (Sarajevo)

subota, 6. mart:
Tuzla City - Željezničar (14, MojaTV) / Dragan Petrović (Banja Luka)
Krupa - Široki Brijeg (14) / Sabrija Topalović (Zenica)
Sarajevo - Zrinjski (19, Arena Sport) / Luka Bilbija (Prijedor)

nedjelja, 7. mart:
Radnik - Mladost (17, Arena Sport) / Mateo Musa (Čitluk)

ponedjeljak, 8. mart:
Olimpik - Sloboda (14, MojaTV) / Miloš Gigović (Bosanska Gradiška)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.