open-navfaktor-logo
search
Englezi i Danci favoriti
Možda zvuči čudno: Ukrajina i Češka se bore za polufinale EURO-a
Fudbalske reprezentacije Italije i Španije igrat će u prvom polufinalu Evropskog prvenstva, a drugi polufinalni par saznat ćemo večeras.
03.07.2021. u 08:22
get url
text

A danas ćemo imati izuzetno zanimljive parove u četvrtfinalu, koje, vjerujemo, nisu mogli prognozirati ni najoptimističniji navijači ovih reprezentacija.

Od 18 sati u Bakuu će snage odmjeriti Češka i Danska. Česi su sjajnom igrom eliminisali favorizovanu Nizozemsku, dok su Danci u osmini finala bili superiorni protiv Velsa slavivši sa 4:0. Skandinavci su favoriti i u današnjem meču, mada je ovaj EURO pokazao da favoriti ne postoje (Francuska, Portugal, Njemačka... su već okončali nastup na EP).

Engelska će u drugom četvrtfinalnom meču u Rimu odmjeriti snage sa Ukrajinom. Tri Lava će prvi put zaigrati van Londona, ali to ne bi trebao biti problem za Kanea i društvo. Englezi su jedina ekipa koja još nije primila gol na EURO-u.

Ukrajinci su već premašili sva očekivanja svojih navijača i meč protiv Engleza bit će za njihovu dušu. Daleko od toga da će se predati, ali svakako da bi pobjeda protiv Engleza bila najveći hih Evropskog prvenstva.

Duel u Bakuu sudit će Bjorn Kuipers iz Nizozemske, dok će pravdu u Rimu dijeliti Felix Brych (Njemačka).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.