open-navfaktor-logo
search
Menadžer Spursa
Mourinho: Znam koja je Eriksenova odluka, ali...
Prema ranijem pisanju engleskih medija, danski reprezentativac je ugovor, koji mu istječe na kraju sezone, odbio da produži
26.12.2019. u 23:56
get url
text

Trener Tottenhama Jose Mourinho odbio je govoriti o budućnosti danskog reprezentativca Christiana Eriksena, ali je istakao kako zna kakvu će odluku donijeti u januarskom prijelaznom roku, prenosi Anadolu Agency (AA). 

Veznjak je inicirao pobjednički gol nad Brightonom u današnjem susretu 18. kola Premier lige, koji je završen rezultatom 2:1. 

Prema ranijem pisanju engleskih medija, ugovor, koji mu istječe na kraju sezone, odbio je da produži, što je trener Tottenhama odbio potvrditi. 

- Ja znam njegovu budućnost. Mislim da znam jer je njegova komunikacija sa mnom u potpunosti otvorena i iskrena i mi vjerujemo jedan drugom. Jedino što vam mogu reći jeste da znam njegovu budućnost, ali nisam ja taj koji će o tome govoriti. To mora biti on, kada odluči - rekao je Mourinho nakon utakmice.

Dodao je kako danski reprezentativac želi pomoći timu koji ga treba. 

- Danas je bio veoma važan za tim. Trebali smo osvježenje. Trebali smo viziju i brzo dodavanje i on je bio tu za nas - kazao je Portugalac.

Čelnici Tottenhama ranije su propisali obeštećenje za Eriksena u iznosu od 45 miliona eura, ali kako prenose britanski mediji, spremni su ga pustiti za manju odštetnu klauzulu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.