open-navfaktor-logo
search
Korak po korak
Mourinho: Vjerujem da ćemo biti među prva četiri tima Premier lige
Sada je važno da osvajamo bodove koje trebamo osvojiti i da pokušamo biti u što boljem položaju do kraja decembra
02.11.2018. u 12:04
get url
text

Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda, izjavio je da je uvjeren da će njegov tim, koji je trenutno na osmom mjestu, biti među četiri najbolje ekipe Premier lige Engleske, prenosi Anadolu Agency (AA).

United trenutno zaostaje pet bodova za Arsenalom, koji drži četvrtu poziciju, a čak devet za liderom Manchester Cityjem.

- Kada ste izvan prva četiri mjesta, onda ne možete pričati o tituli šampiona. Kada ste među prva četiri, u šta vjerujem da ćemo biti, možete gledati prema gore. Vidjeti razliku, pogledati raspored, možete sagledati situaciju sa povredama, suspenzijama i formom i onda osjetiti borbu za titulu - rekao je Mourinho i dodao:

- Trenutno smo izvan prva četiri mjesta, tako da mislim da je sada važno da osvajamo bodove koje trebamo osvojiti i da pokušamo biti u što boljem položaju do kraja decembra. Očekujem da ćemo u tome uspjeti.

Crvene đavole u 11. kolu Premier lige u subotu čeka teško gostovanje kod ove sezone odličnog Bournemoutha, koji zauzima šestu poziciju sa 20 bodova, tri više od Uniteda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.