open-navfaktor-logo
search
Trener Rome
Mourinho poludio nakon meča, na parkingu napao sudiju i napravio show
Jose Mourinho, trener Rome, bio je bijesan na glavnog arbitra Anthonyja Taylora nakon poraza od Seville nakon jedanaesteraca u finalu Evropske lige.
01.06.2023. u 09:00
get url
text

Portugalski stručnjak snimljen je kako na parkingu Puškaš Arene, ispred klupskog autobusa, na engleskom jeziku govori Tayloru "j**ena sramota".

Zatim je na italijanskom rekao "o**ebi", pa se približio mini-busu i ponovo izjavio: "Svaka čast, ti j**ena sramoto." 

ortugalac je potom otišao do autobusa svog kluba, koji je izgubio nakon gotovo 150 minuta utakmice, kada se prebroj sudijske nadoknade i produžeci. 

Mourinho svoje nezadovoljstvo nije skrivao ni nedugo nakon posljednjeg zvižduka kada je u prvoj reakciji poručio:

- Rekao sam da ćemo otići ili s trofejom ili mrtvi. Mrtvi smo. Mrtvi smo umorni. I fizički i psihički. Mrtvi smo jer mislimo da je ovo nepravedan poraz s mnogo diskutabilnih incidenata. Ali smo i ponosni. Pobijedio sam u pet evropskih finala i ovo je jedino u kojem sam poražen, ali vraćam se kući ponosniji nego ikad. Momci su dali sve od sebe. Bila je to muška utakmica sa suijem koji se činio kao Španac. Nepravedno je i to što je Lamela trebao dobiti drugi žuti karton, ali to se nije dogodilo, a onda je u raspucavanju realizirao penal - glasio je Mourinhov komentar.

Inače, Portugalac je svoju srebrnu medalju bacio u publiku i poklonio je jednom Rominom navijaču.

- To uvijek radim. Zadržim on zlatne, a poklanjam srebrne - objasnio je Mourinho.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.