open-navfaktor-logo
search
Portugalski trener
Mourinho otkrio kada je jedini put zaplakao zbog fudbala
Portugalski stručnjak Jose Mourinho je, bez sumnje, jedan od najboljih fudbalskih trenera u ovom stoljeću.
02.05.2020. u 14:08
get url
text

Sadašnji menadžer Tottenhama poznat je po svojim žestokim reakcijama uz aut-liniju, a nisu mu strane ni provokacije na račun svojih kolega i navijača protivničkog tima.

Mourinho je poznat po svom temperamentu, no u intervjuu za špansku Marcu otkrio je i da je jednom čak zaplakao zbog fudbala, ali samo jednom.

Portugalac je otkrio i kada se to tačno desilo, te se prisjetio najbolnijeg poraza u karijeri, kada je kao strateg madridskog Reala eliminisan u polufinalu Lige šampiona od Bayerna iz Minhena.

Na osmu godišnjicu otkako je prekinuo dominaciju Pepa Guardiole sa Barcelonom u Primeri, prisetio se kako je iste te 2012. ostao bez "već viđene" desete titule klupskog prvaka Evrope u riznici Realovih evropskih trofeja.

Kraljevi su tada eliminisani nakon penala, a sa bijele tačke bili su neprecizni Cristiano Ronaldo, Kaka i Sergio Ramos.

- Sve to fudbal. Cristiano, Kaka, Sergio... Oni su tri čudovišta ovog sporta, u to nema nikakve sumnje, ali oni su, također, ljudi. Ta noć je bila jedina da sam plakao poslije fudbalske utakmice. Sećam se vrlo dobro. Sjedeli smo u kolima Aitor (Karanka, njegov pomoćnik op.a) i to ispred moje kuće. Plakali smo. Bilo mi je veoma teško jer smo te, sezone 2011/2012 bili najbolji tim u Evropi - prisjetio se Mourinho.

Ove riječ argumentovao je na sljedeći način:

- Uzeli smo špansku titulu sa osvojenih 100 bodova i 121 datim golom, ali ne samo da došli do titule, već smo Barcinu dominaciju prekinuli i to na historijski način - rekao je Mourinho.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.