open-navfaktor-logo
search
Provokacija
Mourinho objasnio gestikulaciju prema navijačima Juventusa
Portugalski stručnjak na klupi Uniteda nakon posljednjeg sudijskog zvižduka ušetao se na teren te počeo gestikulirati prema tribini kako ne čuje navijače dovoljno
08.11.2018. u 09:06
get url
text
Jose Mourinho

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho obilježio je sinoćnju utakmicu 4. kola Lige prvaka između Manchester Uniteda i Juventusa, a Crveni đavoli su u samom finišu utakmice s dva gola stigli do preokreta i slavili sa 2:1.

Portugalski stručnjak na klupi Uniteda nakon posljednjeg sudijskog zvižduka ušetao se na teren te počeo gestikulirati prema tribini kako ne čuje navijače dovoljno.

Ovaj potez trenera gostujuće ekipe zasmetao je fudbalerima Juventusa, a posebno Leonardu Bonucciju i Paolu Dybali.

Svoj potez menadžer Uniteda objasnio je nakon susreta.

- Vrijeđali su me 90 minuta, a ja sam samo došao u Torino raditi svoj posao - rekao je Mourinho te dodao:

- Nisam nikoga uvrijedio, samo sam gestikulirao da ih želim čuti još glasnije. Vjerojatno to nisam trebao učiniti i da sam bio hladne glave ne bih to napravio, ali vrijeđali su mi porodicu, vrijeđali su moju Interovu porodicu i reagovao sam tako kako sam reagovao.

Mourinho se osvrnuo i na samu utakmicu.

- Bod ili tri ne bi činilo preveliku razliku iz Juventusove perspektive, ali za nas su ova tri boda stvarno velika stvar. No, mislim da bi remi bio najpošteniji ishod - naglasio je trener Uniteda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.