open-navfaktor-logo
search
Portugalski stručnjak
Mourinho dao zanimljivu izjavu, ide li ona u prilog Edinu Džeki?
Još otkako je Roma saopćila da je dogovorila saradnju s portugalskim stručnjakom Joseom Mourinhom, kako u Bosni i Hercegovine, pa tako i u Italiji traju spekulaciije o statusu i budućnosti Edina Džeke.
11.06.2021. u 15:42
get url
text

Kapiten fudbalske reprezentacije naše zemlje s Vučicom ima važeći ugovor do sljedećeg ljeta, no pitanje je da li će ostati na Olimpicu.

Džekine kvalitete dobro su poznate Mourinhou, koji je ranijih godina često znao pohvaliti Dijamantovu igru, a jedno vrijeme je bio zainteresovan i da ga dovede u Chelsea.

Prije nekoliko dana u italijanski transfer guru Ginaluca di Marzio poručio je kako "Mourinho želi zadržati Džeku".

Ovu tvrdnju italijanskog novinara možda najbolje potvrđuju i riječi Josea Mourinha. Portugalac je gostujući u emisiji talkSporta, za koji će raditi kao stručni komentator za Evropsko prvenstvo, kazao jednu zanimljivu stvar koja se indirektno odnosi na Džeku.

- Za mene ne postoje mlađi i stariji igrači. Postoje samo oni sa iskustvom i oni bez iskustva - rekao je Special One dok je svojim sagovornicima diktirao početni sastav Engleske koji bi on odabrao za meč protiv Hrvatske, da je kojim slučajem selektor Gordi Albiona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.