open-navfaktor-logo
search
Protiv poroka
Motivirajući video: Bolje trening nego cigara
Snimljen je sa idejom, da pokuša utjecati na mlade da se odreknu današnjih poroka (cigare, nargile i ljenčarenje), da se uključe u atletiku i pokušaju postati atleta
16.05.2019. u 14:45
get url
text

U današnjem vremenu sve je više poroka koji odvlače našu mladež od treninga i tako im "ne dozvoljavaju" da iskoriste svoje motoričko znanje, tijelo i ostali kineziološki potencijal. Stoga se "Forum mladih atletskih djelatnika", iz AK Novi Grad Sarajevo, odlučio boriti protiv ovoga na svoj način, a prvi korak je motivirajući video "Bolje trening nego cigara".

Forum mladih atletskih djelatnika je novi projekat AK Novi Grad Sarajevo, koji ima za cilj da mlade entuzijaste usmjeri u Klubske aktivnosti i tako doprinesu jačanju atletske zajednice.

Sarajevska atletika je uveliko siromašna po pitanju broja atletskih sportista, sudija, trenera, organizatora, menadžera, i svih drugih atletiskih djelatnika. Ovo uveliko doprinosi stagnaciji atletike. Svjesni te činjenice, AK Novi Grad Sarajevo ovim Forumom pokušava mlade "uvući" u klupske aktivnosti, koji će se baviti raznim oblastima, kao što je treniranje, realizacija projekata, pomaganjem u suđenju, snimanjem videa, organizacijom druženja, pisanjem raznih dokumenata i drugim sličnim aktivnostim. S ciljem da bi privukli nove članove, i pokušali ih zadržati što duže i nekad u budućnosti od njih napraviti profesionalce u raznim atletskim segmentima.

Članovi Foruma imaju potpunu slobodu u odabiru svojih ideja/projekata, na kojima će raditi, a prva od njih je ovaj video "Bolje trening nego cigara". Video je njihovo potpuno djelo, od snimanja, do montaže, scenarija, režije, glume itd. Snimljen je sa idejom, da pokuša utjecati na mlade da se odreknu današnjih poroka (cigare, nargile i ljenčarenje), da se uključe u atletiku i pokušaju postati atleta.

-Pogledajte, lajkajte, podijelite video i tako dajte podršku našim mladim atletskim entuzijastama - poručuju iz Foruma.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.