open-navfaktor-logo
search
Pucao s balkona
Mostarskom revolverašu 20 dana pritvora
Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar, Općinski sud u Mostaru je odredio pritvor Igoru Martinoviću zvanom "Toza" (58), iz Mostara, u trajanju od dvadeset dana, zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela, i to izazivanje opće opasnosti, neovlašteno držanje i nošenje oružja i municije, te nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.
21.04.2020. u 18:26
get url
text

Martinović se sumnjiči da je dana 16. aprila u poslijepodnevnim i večernjim satima, iz svog stana i s balkona, koji se nalazi u mostarskom naselju Dum iz pištolja "Crvena Zastava", kalibra 9 mm ispalio hice u više navrata, zbog čega je ugrozio sigurnost i izazvao opasnost za živote ljudi, budući da se radi o gradskom naselju i stambenoj zgradi.

Narednog dana, nakon intervencije policije, pri izlasku iz stana mu je oduzet pištolj zajedno sa pet spremnika i u njima 35 metaka, a za koji nije imao odobrenje nadležnog organa za nabavljanje, držanje i nošenje.

Također, sumnjiči se da je u stanu u kojem živi, na različitim mjestima, držao veću količinu oružja i streljiva, automatsku pušku sa okvirom, kalibra 7,62 mm, pet okvira od puške sa streljivom, ručnu bombu sa upaljačem, nitroglicerinsku granatu, eksploziv, štapin i detonatorsku kapislu, te veću količinu streljiva raznih kalibara, kao i više vrsta hladnog oružja noževa i mačeta, teleskopsku palicu, a koji su pronađeni prilikom policijskog pretresa.

- Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom jer postoji osnovana bojazan da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak i da postoje naročite okolnosti koje ukazuju da može ometati postupak utjecajem na svjedoke - saopćeno je iz Tužilaštva HNK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.