open-navfaktor-logo
search
Iz Veleža otkrili
Mostarski gradski derbi trebao bi se igrati na novom travnjaku stadiona Rođeni
Radovi na postavljanju novog travnjaka na stadionu Rođeni privode se kraju, a čelnici Veleža nadaju se kako će teren biti spreman do 12. oktobra kada bi se trebao igrati gradski derbi između Veleža i Zrinjskog.
23.09.2022. u 12:56
get url
text

Do sada je postavljena drenaža, odvodni sistem, prskalice, te novi sloj trave u koji se trenutno "ušiva" plastificirana trava.

Projekt zamjene postojećeg travnjaka krenuo je sredinom juna, a rokovi za završetak radova u više su navrata probijeni.

Vodstvo mostarskog premijerligaša nadalo se da će teren biti spreman do kraja ovoga mjeseca, te da će Velež na njemu 1. oktobra ugostiti ekipu Posušja, no prema posljednjim informacijama iz kluba, s povratkom na stadion Rođeni morat će se pričekati nešto duže.

Novi rok je 12. oktobar za kada je zakazana zaostala utakmica Premijer lige BiH Velež - Zrinjski.

Pored radova na stadionu Rođeni trenutno se hibridni travnjak postavlja i na stadionima u Banjoj Luci i Tuzli, te na stadion "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu.

Nakon stadiona Rođeni novi travnjak bit će postavljen i na stadionu Zrinjskog, a za sada nije poznat datum početka radova.

Fudbalski savez BiH projekt "Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH" provodi u saradnji s Evropskom fudbalskom federacijom (UEFA), a radove izvodi grčka firma Hellasod.

Projektom je predviđeno da 75 posto sredstava potrebnih za postavljanje novih travnjaka osiguravaju FSBiH i UEFA, a preostalih 25 posto lokalna zajednica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.