open-navfaktor-logo
search
Proširenje kapaciteta
Mostarski aerodrom pregovara s tri niskotarifne aviokompanije
Međunarodni aerodrom Mostar u pregovorima je s tri niskotarifne aviokompanije o uspostavi leta za Mostar, a u slučaju pozitivnog ishoda dolazak ovih kompanija može se očekivati ​​2024. godine, kazao je direktor mostarskog aerodroma Marko Đuzel.
26.05.2023. u 12:01
get url
text
Mostarski aerodrom

- Mi smo u pregovorima s dvije, odnosno s današnjim danom s tri niskotarifne tvrtke, imena sada ne možemo otkriti, ali u slučaju pozitivnog ishoda tih pregovora možemo sljedeće godine očekivati ​​niskotarifnu kompaniju. Ako ne uspijemo u tome okrenuti ćemo se ovim tržištima i proširenju kapaciteta, kao što je na primjer plan pokušati otvoriti i Rim, ali i dodatne destinacije u Italiji. Težnja nam je pokušati vratiti poljsko tržište koje je izgubljeno prije nekoliko mjeseci, a bilo nam je značajno - izjavio je Đuzel u emisiji "Dobar dan Mostar", koju producira mostarska gradska uprava.

Đuzel se osvrnuo i na redovnu liniju Mostar - Zagreb, čiji su prvi rezultati, po njegovim riječima, zadovoljavajući, kao i na letovima za Forli i Foggiu.

- S obzirom da smo kasno krenuli u marketing i prodaju karata, trenutni odaziv je izrazito dobar. Zadnji zrakoplov iz Zagreba je s 40 putnika, otišao s 32 što je konstantno povećanje tako da se nadamo da će do kraja godine doseći taj svoj neki maksimum. Što se tiče Forlija, linije su dva puta zajedno, imaju svoju aplikaciju "Aeroitalia" na kojoj se može kupiti karta, a od 3. juna imamo i let za Foggiu koja će također ići dva puta zajedno - kazao je Đuzel.

Kada su u pitanju druge evropske destinacije, naveo je kako cijena karata značajno ne prelazi 200 eura.

- Prije leta za Zagreb mostarski aerodrom ima poveznicu s 25 evropskih destinacija, a neke od njih su Kopenhagen, Bruxelles, Amsterdam, Frankfurt, Zürich i tako dalje. S minimalnim čekanjem i konekcijama u Zagrebu iz Mostara možete putovati u cijelu Evropu s prihvatljivim cijenama karata, tako da ni jedna cijena karte neće iznositi 200 eura kada je riječ o evropskim destinacijama - kazao je Đuzel.

Direktor Đuzel je naveo kako su prvo planirana dva termina leta na liniji Mostar - Zagreb bila nedovoljna.

- Idealno bi bilo kada bismo uveli još jedan let, a to ćemo nastojati realizovati u dogledno vrijeme - kazao je Đuzel.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.