Arleta Ćehić jedina je bosanskohercegovačka umjetnica koja i ove godine izlaže na respektabilnom međunarodnom Salonu "Réalités Nouvelles" koji se održava u pariškom "Parc Floral" paviljonu od danas do 28. listopada.

Mostarska umjetnica i ove će se godine predstaviti jednim diptihom iz ciklusa "Preko" koji na svojevrstan način reflektira kontemplativni sadržaj njezinog istraživanja geometrijskih oblika, prvenstveno kruga i kvadrata.

 - Sve što se do sad dogodilo, zbir je kontinuiteta i diskontinuiteta. U diskontinuitetu imamo jezgru kontinuiteta. Život kao takav nikad ne umire. Smrt kao takva, dopušta daljnji život - ističe Arleta Ćehić.

Inače, njezini radovi mogu se klasificirati u dvije etape: ciklusi Totema I i II rađeni u starom željezu koji obuhvaćaju razdoblje od 2006 do 2016, te ciklus "Preko", rađen pretežno u drvetu u razdoblju od 2016. do 2018. godine.

Sedamdesetdrugo izdanje Salona okupit će značajne umetnike apstraktne orijentacije iz cijelog svijeta – slikare, vajare, grafičare, fotografe, a očekuje se da Salon posjeti više od 12.000 ljubitelja umjetnosti.

Poslije izložbe u Parizu, bh. umjetnicu očekuje druga skupna izložba u Americi "The Urban Hive" u Sacramentu, gdje će njezina dva rada, s još 45 umjetnika iz cijeloga svijeta, predstavljati našu regiju.