open-navfaktor-logo
search
Veliki uspjeh
Mostarci u drugom krugu Futsal Lige prvaka
Mostar tako kao pobjednik grupe A uspješno je apsolvirao preliminarnu rundu najelitnijeg futsal takmičenja na Starom kontinentu
01.09.2018. u 21:39
get url
text
SG Mostar Staklorad

Prvak Bosne i Hercegovine u futsalu, SG Mostar Staklorad, savladao je dansku ekipu Gentoftea sa 3:1, i plasirao se u nastavak takmičenja u Futsal Ligi prvaka.

Sve do 17. minute utakmice posljednjeg kola turnira preliminarne runde, čiji je domaćin bio upravo Mostar, mreže su u dvorani "Midat Hujdur Hujka" su mirovale, a onda se desilo ono što domaći nisu priželjkivali. Gentofete je poveo, a strijelac je bio Veis.

Prvo poluvrijeme okončano je minimalnom prednošću gostiju.

Pauza kao da je odlično došla prvacima naše zemlje. Mostarci su u nastavak ušli odlično. Samo dvije minute igre u drugom poluvremenu bile su im dovoljne da u potpunosti preokrenu rezultat.

Prvo je Kahvedžić dodavanje Aladžića pretvorio u 1:1, a samo pola minute kasnije strijelac izjednačujućeg gola za naš tim asistirao je Rekiću za totalni preokret.

Deset minuta prije kraja utakmice Mostarci su ponovo slavili. Rekić je ovoga puta bio u ulozi asistenta, a treću loptu u mrežu Danaca poslije lijepe akcije iz kornera poslao je Vesić.

Gosti su u nastavku krenuli u totalnu ofanzivu. Danski golman je često bio pred golom Mostaraca, ali uprkos nekoliko dalekometnih udaraca domaće ekipe, rezultat se nije mijenjao.

Mostar je tako kao pobjednik grupe A uspješno apsolvirao preliminarnu rundu najelitnijeg futsal takmičenja na Starom kontinentu, drugu godinu zaredom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.