open-navfaktor-logo
search
Nije dobrodošao
Mostarci otkazali pozivnicu Stanivukoviću za skokove sa Starog mosta
Klub skakača u vodu "Mostari", nakon jučerašnjih izjava gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića, otkazali su mu ranije uručenu pozivnicu za 455. manifestaciju tradicionalnih skokova sa Starog mosta u Mostaru koja će biti održana sutra u graduna Neretvi.
24.07.2021. u 10:44
get url
text

- Poštovani gradonanačelniče Stanivuković, jako nam je žao što vaš dolazak na 455.tradicionalne skokove ovim putem otkazujemo. Srebrenica je bolna rana svih nas i uvijek će biti. Na ovom mostu 11. jula skokom bez aplauza "Mostari" obilježavaju Dan žalosti. Srebrenica je otvorena rana svih nas, a vaše izjave u medijima su nešto što je dodatno potreslo sve nas i ovom narodu ponovo stavilo so na otvorenu ranu - naveli su iz Organizacionog odbora Kluba Skakača u vodu "Mostari".

 

Ranije su iz ovog kluba bili najavili da će, osim mostarskog gradonačelnika Marija Kordića skokove skupa s njima gledati i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, te gradonačelnik Banja Luke Stanivuković.

VEZANI TEKST - Benjamina Karić: Iznenađena sam i potresena današnjim reakcijama Draška Stanivukovića

Podsjetimo, Stanivuković je jučer nakon odluke visokog predstavnika Valentina Inzka kojom je nametnuo izmjene krivičnog zakona BiH kojim se zabranjuje negiranje genocida, kao i zločina protiv čovječnosti i ratnih zločina, kazao da je to "jedan strahovito loš potez".

- Iako nikad ranije nisam za njegov rad to rekao, za ovaj potez mogu reći da je kukavički. Pokazujete neku vrstu hrabrosti prije nego što odete. Mislim da je to veoma loše i može tenzije dodatno produbiti, to nikako nije dobro za Republiku Srspku i za naš narod. Bilo koja vrsta nametanja nije dobra, da mi neko nameće mišljenje ili pogled na istoriju, to je za mene pogubno i štetno. Bilo koja vrsta prisiljavanja u BiH pokazla se kao veoma loša po cijelu Bosnu i Hercegovinu - izjavio je gradonačelnik Banje Luke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.