open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo HNK
Mostarac 30 dana iza rešetaka: Sejo dilao drogu
Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar, Rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 22. maja određen je pritvor u trajanju od 30 dana Seadu Panduru zv. Sejo (45), iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
27.05.2020. u 16:40
get url
text

Prema optužnici, Sead Pandur zv. Sejo se sumnjiči da je tokom mjeseca maja 2020. godine, u Mostaru, na adresi Buna bb, u stambenim objektima koje koristi, radi dalje prodaje uzgajao dvadeset sedam stabljika opojne droge Cannabis Sativa L i njene ubrane listove u većoj količini sušio i pripremao za krajnju upotrebu, čineći je na takav način pogodnom za konzumaciju, te nabavio radi dalje prodaje krajnjim konzumentima opojnu drogu Amfetamin u količini oko 50 grama.   

- Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo, a za to krivično djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna - rečeno je iz Tužilaštva.

Kantonalno tužilaštvo HNK, u saradnji sa Federalnom upravom policije nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.