Mostar: Uspješno održan humanitarni koncert “Pjesmom i plesom za Našu djecu”

objavljeno: 06.12.2017. u 20:49

U prepunoj dvorani Narodnog Pozorišta Mostar pod sloganom “Dobro se dobrim vraća” održan je plesni koncert “Pjesmom i plesom za Našu djecu”. Organizatorima, udruženju “Naša djeca- Our kids” podršku u realizaciji koncerta su dali mnogi plesni klubovi, estradni umjetnici i prijatelji Udruženja.

Koncert “Pjesmom i plesom za Našu djecu” ponudio je brojnoj publici kulturno – zabavni program, kao i specijalne goste poput Dalal Midhad-Talakić i Fuada Backovića Deena, Adnana Jerlagića, Anida Ćušića, Lole Klaunovi i brojnih drugih. Posjetioci su imali priliku da vide spoj različitih plesnih koreografija i muzičkih izvedbi. Nisu krili oduševljenje niti su štedjeli dlanove, čak što više, dvoranom su odzvanjali gromoglasni aplauzi.

Voditeljica projektnog tima udruženja “Naša djeca- Our kids” Lejla Pehilj nam je kazala kako je prezadovoljna odzivom eminentnih estradnih umjetnika i plesnih klubova s ciljem da uveličaju ovu noć. Sva sredstva od koncerta usmjerit će se u realizaciju humanitarne misije i projektnih aktivnosti Udruženja.

-Dosadašnje iskustvo nam govori da svake godine imamo sve bolju posjećenost. Ono što je za Udruženje bitnije jeste da kod ljudi razvijemo svijest o populaciji s kojom radimo. Sredstva naravno da jesu potrebna jer Udruženje opstaje na osnovu humanitarnih prihoda i donacija, ali ono što nas veseli je otvorenost naših sugrađana, koji na bilo koji način žele da doprinesu našem radu- poručila je Pehilj.

Inače, “Naša djeca” djeluje kao prijatelj djeci bez roditeljskog staranja i osobama s teškoćama u razvoju, posebno mladim ljudima koji nakon napunjenih osamnaest godina po zakonskoj regulativi napuštaju dječje domove. Pehilj posebno naglašava kako im je gorući problem kako i na koji način sistemski riješiti njihovo egzistencijalno pitanje.
Posebnu zahvalnost su uputili direktoru Narodnog Pozorišta Mostar, Almiru Mujkanoviću na ustupljenom prostoru za održavanje koncerta, Orhanu Masli koji vodi Rock School te plesnom klubu Mo Stars, na čelu na Natašom Jekić.