open-navfaktor-logo
search
Blagdan
Mostar: Uručena pomoć uoči Ramazanskog bajrama za 20 porodica
Centralna bajramska svečanost za područje Muftijstva mostarskog bit će održana u Sultan-Selimovoj (Carevoj) džamiji u Stocu
31.05.2019. u 13:09
get url
text

Gradska uprava Mostara povodom Ramazanskog bajrama u Centru za socijalni rad Mostar darovala je 20 socijalno ugroženih porodica sa po 150 maraka.

Glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina je u svom obraćanju naglasila kako ovim činom Grad Mostar već 15 godina zaredom želi pružiti podršku i uljepšati ovaj praznik svojim sugrađankama i sugrađanima, koji su u stanju socijalne potrebe.

Uz čestitke za predstojeći Bajram izrazila je nadu kako će u budućnosti potrebe za ovim vidom podrške biti manje, a da će Grad Mostar kontinuirano nastaviti s pružanjem podrške socijalno ugroženim porodicama uoči najvažnijih vjerskih praznika.

Prema takvimu Islamske zajednice u BiH, prvi dan Ramazanskog bajrama je u utorak, četvrtog juna. Centralna bajramska svečanost za područje Muftijstva mostarskog bit će održana u Sultan-Selimovoj (Carevoj) džamiji u Stocu.

Bajram-namaz će predvoditi i bajramsku hutbu kazivati muftija mostarski Salem ef. Dedović. Vrijeme klanjanja bajram-namaza je u 5:44 sati. Na području Muftijstva mostarskog bajram-namaz će se klanjati u 147 džamija i mesdžida.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.